Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
452 REKLAM

BP'ye Felaketin Faturası Ağır Oldu

KARAS REKLAM
BP'ye Felaketin Faturası Ağır Oldu
İngiliz petrol devi BP, 2010 yılında Meksika Körfezinde neden olduğu büyük faciadan sonra ödemesine karar verilen tazminatlara karşı mücadeleye devam ediyor.
Reeklam yerimiz-1
BP, 2010 yılında Meksika Körfezinde meydana gelen, 11 kişinin hayatını kaybettiği milyonlarca varilin körfeze döküldüğü ve körfez sahil şeridinde yer alan işletmeler, balıkçılar ve yerel halk başta olmak üzere pek çok kişi zarar gördüğü felaketin tazmini için bugüne kadar toplam 42 milyar dolar ödeme yaptı.

Gerçek dışı iddialarla para talep edenlerin önüne geçmek için mücadele veren ve bazı tazminat ödemelerini neden reddettiğini açıklayan BP, Wall Street Journal, New York Times ve Washington Post gazetelerine verdiği ilanda şu bilgilere yer verdi;

"BP ile ilgili ne düşünürseniz düşünün, herkesin hem fikir olduğu bir konu var ise, o da kimsenin hakkı olmayan bir parayı almaması gerektiğidir. Bu durum gerçekten körfez şeridinde yer alan ve zarar gören işletmelere de haksızlıktır.

Her ne kadar imzaladığımız anlaşmanın dışında hareket ediyor gibi görünsekte biz meşru taleplerle gelenlerin tazminat ödemelerinin yapmaya devam edeceğiz."



"40 mil uzaklıktaki firmaya 21 milyon dolar ödedik"


Resmi belgelere dayanarak konuşan BP kazanın meydana geldiği körfeze 40 mil uzaklıkta bir firmaya dahi 21 milyon dolarlık tazminat ödemesi yaptıklarını, oysaki bu firmanın o yıl ki gelirinin önceki yıllara nazaran daha bile yüksek olduğunu belirtti.

Aynı zamanda BP bir süredir de, gerçek dışı iddialarla ödeme alan Körfez sakinlerinin avukatlarına da, başlattıkları hukuk sürecinde başarılı olmaları durumunda tazminatların geri ödenmesi gerektiği konusunda uyarı mektupları yolluyor.

Londra merkezli Brewin Dolphin'da hisse senedi analisti olan Iain Armstrong BP'nin bu süreçte olabildiğince adil davrandığını düşündüğünü söyledi.

Armstrong, " Eğer ellerinde kayda değer belgeler olmasa, tazminatların geri ödenmesini talep edecek kadar ileri gidebileceklerini düşünmüyorum." dedi.

"BP'nin yaptığı hilekarlık"

Ancak tazminat ödemesi alan körfez sakinlerinden birinin avukatı olan Kevin McLean ise BP'yi bu tutumundan ötürü hilekârlıkla suçladı.

Mclean" Yapılan bütün ödemeler hukuk çerçevesinde imzalanan anlaşma dâhilinde yapılmıştır. Bu anlaşmanın hazırlanması için de yüzlerce kişi biraraya gelmiş ve tüm koşullar değerlendirilmiştir. BP'nin bu tutumu tamamen hilekârlıktır." ifadesini kullandı.
Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında