Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
452 REKLAM

Başbakan açıkladı! 'Önümüzdeki hafta yürürlüğe girecek'

KARAS REKLAM
Başbakan açıkladı! 'Önümüzdeki hafta yürürlüğe girecek'
Tuzla'daki Sedef Tersanesinde gemi indirme töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın direktifiyle yerli yatlara Türk bayrağı taşıma zorunluğu getirileceğini söyledi
Reeklam yerimiz-1
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Tuzla-Sedef Tersanesi'nde gemi uğurlama törenine katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Binali Yıldırım, geminin kıçına yabancı bayrak asarak vergiden kaçanlara da sürpriz yaptı.

TÜRKİYE'DEKİ YATLAR TÜRK BAYRAĞINA GEÇECEK

“Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bulunduğu törende konuşan Başbakan Yıldırım, " Bugünlerde de sizin talimat verdiğiniz bir konu var. O da, artık Türkiye'nin kıyılarında yabancı bayraklı yatlar dolansın istemiyoruz. 'Limanlarımızda başka ülkenin bayrağını kıçlarında dalgalandıran yatlar olmasın' dediniz, bunun için düzenlememizi yaptık. Önümüzdeki hafta yürürlüğe girecek devrim nitelidiğinde bir takım değişiklikler yaptık. Artık Türkiye'deki bütün yatların öyle zannediyorum ki, Türk bayrağına geçmesi, hatta dışarıdaki yat sahiplerinin de Türk bayrağına geçmesinin önünü açmış olduk. Engellerini kaldırmış olduk" diye konuştu”

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Dünya  nüfusunun 5'te birinin hala elektriğe ulaşamadığını düşünürsek çok önemli sosyal sorumluluğu da yerine getiriyor. Burada yapılan gemiler insanların en temel ihtiyaçlarını karşılıyor. Türkiye son 14 yılda, bir Türkiye'yi üçe katlamadı, küresel dış yardımlarda da dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına girdi. 3 milyar dolar kadar destek oluyor, onların sorunlarının azalması için katkı sağlıyor.

DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ ÜLKELERİ ARASINDA

Türkiye son 14 yılda, bir Türkiye'yi üçe katlamadı, küresel dış yardımlarda da dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına girdi. 3 milyar dolar kadar destek oluyor, onların sorunlarının azalması için katkı sağlıyor. Denizcilik sektörünün dünyadaki küresel krizden en fazla etkilenen sektör. Dünya ticaretindeki daralma en önce denizcilik sektörünü etkiliyor. Türkiye'nin gemi inşaat sektörü krizden çıkabilecek yolları geliştirmeyi başardı.

BAZI ÖNEMLİ  TEDBİRLER ALIYORUZ

Bütün sektörün hareketliliğini devam ettiren, denizcilik sektörümüze teşekkür ediyorum. Biz de bu kriz sürecinde bazı tedbirleri alıyoruz. Üç önemli karar aldık. Uluslararası gemi siciline kayıttan dolayı sıkıntılar vardı. Armatörlerimizin kayıtlarıyla ilgili sorunlarını çözdük. Tersanelerimizin kira sürelerini 49 yıla çıkardık, bunların yıllık kira ödemelerini de indirdik. 'Artık ben Türkiye'nin kıyılarında yabancı bayraklı gemiler dalgalansın istemiyoruz' dediniz. Önümüzdeki hafta düzenlememiz yürürlüğe girecek. Artık Türkiye'deki bütün yatların Türk bayrağına geçmesinin önünü açmış olduk."
 
 
Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında