Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

Bakan Yıldırım?dan Anlamlı Mesajlar

KARAS REKLAM
Bakan Yıldırım?dan Anlamlı Mesajlar
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, üçüncü köprüye konulacak isimle ilgili tartışmalar hakkında, bahsi geçen isimlerin hepsinin bu ülkenin kültürü, değeri olduğu vurgusunu yaptı.
Reeklam yerimiz-1
Yıldırım, İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen "Türkiye Offshore Enerji Konferansı" sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Yıldırım, üçüncü köprüye koyulacak isim tartışmaları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başka projelere Hacı Bektaş, Sultan Abdal gibi isimlerin koyulabileceğine yönelik değerlendirmelerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Bu gayet doğal bir şey. Sayın Başbakanımız da Sayın Cumhurbaşkanımızla bir değerlendirme yapmıştır. Dolayısıyla Hacı Bektaş da bizim, Hacı Bayram Veli'de bizim, Pir Sultan Abdal'da bizim, Mevlana'da bizim, Yavuz Sultan Selim'de bizim, Fatih Sultan Mehmet de bizim, Yunus Emre'de bizim, Karacaoğlan da bizim... Bunlar hep kültürümüzdür, değerimizdir, tarihimizdir. Bunlar arasında ayrım yapmak ve buradan bir fitne alanı oluşturmak, bu ülkeye iyilik değil kötülüktür. Dolayısıyla başka projelerde de bu isimler değerlendirilecektir."

Haydarpaşa?ya Açıklık Getirdi

Yıldırım Haydarpaşa Garı'nın faaliyetlerini sonlandırdığı, son seferlerini yaptığı yönünde kamuoyunda çıkan haberlere ilişkin de şu açıklamalarda bulundu:

"Burada bir yanlış anlamayı düzeltmekte fayda var. Bildiğiniz gibi 29 Ekim'de Marmaray'ı İstanbulluların hizmetine veriyoruz. Marmaray, 15 kilometrelik gidiş geliş raylı sistemdir. Bunu açıyoruz. Ancak Söğütlüçeşme'den Gebze'ye, Avrupa Yakası'nda Kazlıçeşme'den Halkalı'ya kadar olan banliyö tren hatları da yenilenecek. Mevcut hat yenilecek, 3 hatta çıkarılacak, standardı genişletilecek. Bugün hattın trafiğe kapatılması itibariyle başlayan çalışma kapsamında hat 2 yıl kadar kapalı kalacak. Haydarpaşa Garı orada duruyor, oraya sefer yapılmayacak demek istediğimiz bu. Yoksa Haydarpaşa Garı'nın kapatılması gibi bir şey söz konusu değil. Proje Marmaray Projesi değil, banliyö hatlarının yenilenme projesidir, banliyö hatlarına üçüncü hat, hızlı tren hattı ilave etme projesidir. Bu konuda bir yanlış anlaşılma olmasın. "







Ulaş KIROĞLU/Deniz Ticaret Gazetesi

Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında