Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

Bakan Yıldırım'a doğum günü sürprizi

KARAS REKLAM
Bakan Yıldırım'a doğum günü sürprizi
İzmirli gazeteciler Yıldırım’a sürpriz yaptı. Yarın doğum günü olan Yıldırım için masaya pasta getirildi.
Reeklam yerimiz-1
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Cumartesi gününü medya temsilcileriyle buluşarak açtı. Yıldırım toplantıda Körfez Tüp Geçit’ten Çandarlı Limanı’na kadar kent gündeminin ana maddeleri olan tüm projeler hakkında detaylı bilgi verdi.

Toplantıya İzmir basınının önde gelen isimlerinin yanı sıra milletvekilleri Hamza Dağ, Necip Kalkan, Kerem Ali Sürekli, Hüseyin Kocabıyık ve Atilla Kaya da katıldı.  İzmirli gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yıldırım, çeşitli projelerdeki son gelişmeleri aktardı. Masanın ana başlığıysa İzmir Körfezi'nde hayata geçirilmesi planlanan tüp geçit projesi oldu.

TÜP GEÇİT İÇİN ÇALIŞTAY MESAİSİ
Bakan Yıldırım söze İzmir’de Başkan Aziz Kocaoğlu’nun açıklamaları ve sektör STK’larının çağrılarıyla yeniden gündem olan Körfez Tüp Geçidi Projesi’yle başladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, “Uzun zamandan beri İzmir’de bir konuda en fazla ittifak yapıldığını görüyorum. Hep görmek istediğim bir durumdu… Bu beni mutlu etti. Projenin detaylarını da anlatmak bize düşüyor. Biraz daha farkındalığın oluşmasına ihtiyaç var. Bazı STK’ların tutumlarının değişmediğini görüyorum. Bunların da karşı çıkmasının nedeni bilgi yetersizliği… Bunun için biz de üzerimize düşeni yapacağız, anlatacağız ve çalıştaylar düzenleyerek projeyi İzmirlilerle buluşturacağız. Yüzde yüz mutabakat olmasını tabii ki beklemiyorum” dedi.

YAPAY ADAY BÜYÜYECEK
Projenin özelliklerinden de bahseden Yıldırım, tüp geçidin yap-işlet-devret modeliyle hayata geçeceğini, geçişlerin ücretli olacağını, maliyetinin henüz hesaplanmadığını, Kuş Cenneti gibi doğal yapılara zarar vermeyeceğini söyledi. Yıldırım, denizin ortasında yapılacak yapay adanın büyütülmesinin amaçlandığını söyledi. Yapay adanın yüzeysel ve zeminsel sıkıntılardan dolayı tüp tünel ile köprüyü bağlama görevi yapacağını duyurdu. Raylı sistemin olmazsa olmazlarından birisinin de düzgün zemin yapısı ve sağlıklı ortam olduğunu da sözlerine ekledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı bu plana Danimarka ile İsveç’i bağlayan Öresund Köprüsü’nü örnek gösterdi. Yıldırım proje için tarih de verdi ve 2023’te biteceğini duyurdu.
 
Yerel yönetimle merkezi idare arasında sorun olan marina projeleri hakkında da konuşan Bakan Yıldırım, “Yerel yönetimler zaman zaman marina ve yat limanlarının yeriyle ilgili sorun yaşadık. Karşıyaka’daki projeyle ilgili uzlaşma olmadı. Bu dönemde uzlaşıyı daha çok arayacağız” dedi.

Yıldırım sorunu genel anlamda değerlendirirken “Yerel yönetim-Ankara uzlaşısının ilk örneğini de bugün hayata geçiriyoruz. Menderes-Torbalı hattı için ilk ziyareti Başkan Aziz Kocaoğlu ile birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı.
 
Bakan Yıldırım Alsancak Limanı’nın yeni planı ve liman ekseninde asılı kalan viyadükler hakkında da değerlendirme yaptı. Yeni planları askıya çıkan Alsancak Limanı’nın büyütülmesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi ile tartışma konusu olan proje üzerinden çalışmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

VİYADÜKLERİN ARTIK TARİHSEL DEĞERİ VAR!
Kordon Yolu Projesi kapsamında yapılan ancak proje iptal olunca asılı kalan viyadük ayakları hakkında ise esprili bir açıklama yaparak, “Biraz daha zaman geçerse zaten tarihsel değeri olan yapı haline gelecek. Turizm amaçlı kullanılabilir” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Çandarlı Limanı için de “Sıkıntı yok… Üst yapıyla ilgili benim olmadığım dönemde ihale teklifsiz kaldı. Ben buna sebep olan konuları biliyorum. Çalışma yapmaya başladık. Çandarlı Limanı bölgenin kalbidir” dedi.

BÜYÜKŞEHİR HALA KAYGILI
Toplantıda yıkıldıktan sonra yeni inşa için henüz bir adım atılmayan Alsancak Stadı da gündeme geldi. Yıldırım, “Orada Büyükşehir Belediyesi’nin hissesi var. Bakanlık zaten Spor Toto’dan gelecek kaynak ile bu stadı yapacak. Belediye 2016 yatırım programında olmadığı gerekçesiyle devir işlemlerini yapmadı ve konuyu halen tedirginlikle izliyor. Bakanlık ödenek ayırmak zorunda değil… Spor Toto’nun gelirlerinden yapabilir. Ama belediyenin kafasında ‘buraya stat yapılmayacak’ algısı halen daha yer işgal ediyor” diye konuştu.

KEŞKE TARİH VEREBİLSEM
Yüzülebilir Körfez Projesi için kritik önem taşıyan ve Ankara’da 2 yıldır onay bekleyen ÇED raporu için bir tarih verebilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Yıldırım, “Keşke tarihi ben de bilebilsem... ÇED konusu bizim de önümüze gelen bir mesele… Bir yol için bile 6 ay beklediğimiz oluyor. Projelerin gecikmesine bile neden olan bir konu… Zaman zaman engele dönüşüyor. ÇED o kadar önemli ki hem yatırımcının gelmesi hem de projenin başlaması için şart… Belediye bu konuyu takip edecek. Biz de destek vereceğiz. Körfez’in ÇED konusu benim bakanlığımı değil Çevre ve Şehircilik Bakanlığını ilgilendiren bir ana meseledir” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık’ı İzmir ziyaretinde gündeme gelen yerli otomobil konusunda “Kendi alanımdan dışarıya çıkmam… Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı’nı ilgilendiren bir konu… Ama yerli otomobil üretiminin İzmir’e gelmesini en az İzmirliler kadar ben de istiyorum. Dönüşte bu meseleyi Sayın Bakan ile görüşeceğim. İzmir’e gelmesi için gayret göstereceğim…” yorumunu yaptı.

SÜRPRİZ VE DUYGUSAL ANLAR
Toplantı sonunda İzmirli gazeteciler Yıldırım’a sürpriz yaptı. Yarın doğum günü olan Yıldırım için masaya pasta getirildi. Yaşını söylememek için uzun süre ‘direnen’ Yıldırım ısrarla sorulması üzerine “Erkek yaşını sakladığı, kadın ise saklamadığı zaman yaşlanmıştır. 61 yaşındayım” dedi.
Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında