GAP kapsamında inşa edilen, gövde dolgu hacmi bakımından Türkiye'nin en büyük, dünyada ise 6'ncı sırada yer alan Atatürk Barajı, tarımsal sulama ve elektrik üretimine katkısının yanı sıra ekonomiye alternatif katkılarıyla da dikkati çekiyor.
Şanlıurfa'nın Bozova ilçesindeki DSİ 15'inci Bölge Müdürlüğü Su Ürünleri Tesisinde, sazan ve alabalığın yanı sıra Fırat havzasının endemik türlerinden şabut üretiliyor. Doğum evresinin ardından yavru balıklar, başta Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere çeşitli kentlerdeki göletlerin balıklandırılması ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık il müdürlüklerinin ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılıyor.
134 hektar üzerine kurulu yaklaşık 20 milyon balık yetiştirme kapasitesine sahip olduğu için Ortadoğu'nun en büyük balık üretim merkezi olarak bilinen Atatürk Barajı Su Ürünleri Başmühendisliği'nde bu yıl üretilen 1,5 milyon şabut balığı kontrollü olarak Atatürk ve Karakaya Baraj göllerine bırakıldı.
Atatürk ve Karakaya Barajına 1,5 milyon Yavru Şabut Balığı Bırakıldı
Şanlıurfa'da DSİ 15'inci Bölge Müdürlüğünün tesislerinden üretilen 1,5 milyon yavru şabut balığı Atatürk ve Karakaya Barajına bırakıldı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.