A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
01 Temmuz, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
İLANIMIZ-1

Arhangelsk Valisi: “Limanımızın avantajı var”


KARAS REKLAM
Arhangelsk Valisi: “Limanımızın avantajı var”
Arkhangelsk Bölgesi Valisi Alexander Tsybulsky, hükümet raporlarının basın servisi olan deniz lojistiğinin geliştirilmesini çalışmalarının önceliklerinden biri olarak adlandırdı.

Arkhangelsk Bölgesi Valisi Alexander Tsybulsky, Arkhangelsk Bölge Meclisi'nde bölgesel hükümetin 2023'teki faaliyetlerine ilişkin bir raporla konuşan, bölgesel hükümet raporlarının basın servisi olan deniz lojistiğinin geliştirilmesini çalışmalarının önceliklerinden biri olarak adlandırdı.

Bu nedenle bölge başkanı, raporunda geçen yılın ekibi için Arkhangelsk ulaşım merkezinin geliştirilmesi de dahil olmak üzere bir dizi stratejik projenin uygulanmasına yönelik bir çalışma ve hazırlık dönemi olduğunu belirtti.

Geçen yılın eylül ayında, Arkhangelsk ulaşım merkezinin 2035 yılına kadar olan dönemi kapsayan kapsamlı bir kalkınma planı onaylandı. Hem mevcut ulaşım ve mühendislik altyapısının geliştirilmesine hem de temelde yeni tesislerin yaratılmasına yönelik önlemleri içerir.

Arkhangelsk ulaşım merkezinin kapsamlı kalkınma planının en önemli olayı, Beyaz Deniz'in Dvina Körfezi'ndeki Arkhangelsk limanının izin verilen maksimum 14,5 metrelik bir derin su alanının inşası projesidir. Bölgenin doğal derinlikleri, 75 bin tona kadar ölü ağırlığa ve 5 bin TEU kapasiteye sahip büyük tonajlı filoların elleçlenmesine olanak sağlayacak.

“Limanımızın hem Kuzey Denizi Güzergahı hem de Süveyş Kanalı üzerinden deniz seferleri gerçekleştirmesine olanak sağlayan bir avantajı var: Arkhangelsk'ten Şangay'a Süveyş Kanalı üzerinden bir geminin seyahat süresi 53-58 gün, Kuzey Denizi boyunca ise Kuzey Denizi boyunca seyahat süresi 53-58 gün. Deniz Yolu - iki buçuk kat daha az: 20-22 gün. Bu, NSR aracılığıyla St. Petersburg'dan bile 10 gün daha hızlı,” diye vurguladı A. Tsybulsky.

Bölge valisi, Kuzey Denizi Rotası boyunca geleneksel kıyı taşımacılığının yanı sıra Asya-Pasifik bölgesi ülkelerine ihracat taşımacılığının da aktif olarak geliştiğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl, Kuzey Denizi Rotası üzerinden son 10 yılın ilk direkt uçuşu Arkhangelsk'ten Şanghay'a gerçekleştirildi. Çinli taşıyıcı, daha fazla büyüme potansiyeli ile bu yılın yaz-sonbahar seferleri sırasında bu tür gemi seferlerinin sayısını yılda 12'ye çıkarmayı planlıyor.

Bölge başkanı, sadece birkaç hafta önce, bugün deniz taşımacılığı alanında lider konumda olan Torgmall lojistik grubuyla ilgili bir anlaşmanın imzalandığını da sözlerine ekledi. Arkhangelsk bölgesi heyetinin, başkent Pomorie limanının yeteneklerinin tanıtıldığı ÇHC'ye yaptığı son çalışma gezisinin sonuçlarının ardından, Çin tarafının bölgeyle işbirliğine ilgisi daha da arttı.

Yine geçen yıl ilk kez Arkhangelsk'ten Uzak Doğu'nun deniz limanlarına ve ters yönde Atomflot'un sübvansiyonlu deniz uçuşu gönderildi. Bu tür uçuşlarda kargo taşımacılığı tercihli deniz taşımacılığı tarifeleri üzerinden gerçekleştirilmektedir. Potansiyel kargo tabanı yaklaşık 17 bin tondu.

A. Tsybulsky, "Belarus Cumhuriyeti'ne yaptığımız son iş misyonunun bir sonucu olarak, Arkhangelsk Ticari Deniz Limanı, cumhuriyetin en büyük lojistik operatörü Beltamozhservice ile bağlantılar kurmayı başardı" dedi. “Belarus tarafının Arkhangelsk limanının kapasitesini ana nakliyecilerine sunacağı bir işbirliği anlaşmasının imzalanması konusunda bir anlaşma var.”

Belaruslu ihracatçıların, konteynerle yüklenen kargo, metal ürünler, ekipman ve makinelerin aktarımının organize edilmesi açısından limanla ilişkilerini geliştirmek istediklerini açıkladı.

A. Tsybulsky, Arkhangelsk limanının mineral gübreler için alternatif bir aktarma noktası olduğunu kaydetti. Liman terminalleri, yılda 1 milyon tonun üzerinde bir hacmin hareketini sağlamaya hazır durumda olup, bu ürünleri taşıyan yaklaşık 6 gemi, Afrika ülkeleri yönüne limanımızdan yola çıkmıştır.

Bölge başkanı, "Hindistan'a benzer uçuşların yakın gelecekte planlanması planlanıyor" dedi.

Bölge başkanı, yaptırım kısıtlamalarının lojistik ve daha önce kullanılmayan Arkhangelsk liman tesislerinin kullanımı açısından bu rezervlerin ortaya çıkarılmasına gerçekten yardımcı olduğunu vurguladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!