İstanbul
29 Kasım, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
akson

Arabalı Vapur Ne Kadar?

Arabalı Vapur Ne Kadar?
Arabalı vapur ne kadar?
Yavuz Sultan Selim köprüsü ve Kuzey Marmara otoyolunun açılması ve ağır tonajları araçlara zorunlu kılınmasının ardından şoförlermasrafları azaltmak için Sirkeci-Harem arabalı vapur hattına yöneldi.

Yasa gereği sadece sabah 10.00 akşam 16.00 saatleri arasında şehir içine girmelerine izin verilen kamyonları, artık günün her saati feribot iskelelerinde görmek mümkün. Arabalı vapur kullanan kamyon şoförleriüçüncü köprünün hem uzaklığından hem de geçiş ücretlerinden şikayetçi.

İKİ KÖPRÜ AĞIR TONAJLI ARAÇLARA YASAKLANMIŞTI
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılmasının ardından kamyon ve tırların Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullanması yasaklanmıştı. Kaçak geçişlere uygulanan cezaların arttırılması ile birlikte sürücüler masrafları azaltmak için çareyi, Sirkeci-Harem arasında çalışan arabalı vapurları kullanmakta buluyor.

ARABALI VAPURLAR, AĞIR TONAJLI ARAÇLARIN İSTİLASINA UĞRADI
Belirtilen nedenden dolayı Sirkeci-Harem arabalı seferleri uzun süredir adeta bir kamyon istilasına uğramış durumda. Eskiden neredeyse sadece küçük araçların kullandığı hat, bugün artık kamyonlar tarafından kullanılıyor. Büyük tonajlı araçların oluşturduğu kuyruk ve bekleme sürelerini arttırma nedeniyle artık küçük araç sürücüleri, boğaz köprülerini ya da Avrasya Tüneli'ni kullanarak kıta değiştiriyor. Bu nedenle artık feribotlarda ve iskelelerdeki bekleme alanlarında neredeyse sadece ağır tonajlı araçlar görünüyor.

YASAK SAATLERDE GEÇİYORLAR
Öte yandan yasa gereği ağır tonajlı araçlar, İstanbul'un içinde sabah saat 10.00 ile akşam 16.00 saatleri arasında girebiliyor. Ancak şuanda günün her saatinde feribotlarda ve iskelelerde kamyonları görmek mümkün. Sabah saat 08.30 ile 09.30 saatleri arasında yapılan çekimlerde Sirkeci Feribot İskelesi'nin ve feribotların tıka basa kamyonlarla yüklü olduğu görüldü. Yasak saatlerde şehir içine girdiği tespit edilen kamyon şoförlerine 95 lira para cezası kesiliyor.

ARABALI VAPURA BİNMELERİNİ ENGELLEYECEK BİR YASA YOK
Küçük araç sürücülerinin de tepkisini çeken kamyonların arabalı vapura binmesini engelleyecek bir yaptırım ise bulunmuyor. Arabalı vapurların ağır tonajlı araç taşımasını kısıtlanmadığını belirten yetkililer, zaman zaman bazı çok ağır tonajlı ve akışı etkileyecek kadar büyük araçların geri çevrildiğini,onun dışında kısıtlama olmadığını belirttiler.

200 - 250 LİRA YERİNE 17 LİRAYA GEÇİYORLAR
Arabalı vapur kullanan kamyon şoförleri, ikinci köprünün hem uzaklığından hem de geçiş ücretlerinden şikayetçi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara otoyolunu kullandıklarında yaklaşık 200-250 lira maliyet yüklerinin olduğunu ve zamandan kaybettiklerini belirtiyorlar. Sirkeci-Harem arasında ise yüksek tonajlı araçlar için geçiş ücreti sadece 17 lira.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI