Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
452 REKLAM

Antalya G20 Zirvesi için 100 milyon liralık yatırım yaptı

KARAS REKLAM
Antalya G20 Zirvesi için 100 milyon liralık yatırım yaptı
Antalya için tarihi öneme sahip G20 Liderler Zirvesi dün başladı.
Reeklam yerimiz-1

G20 Zirvesi’nde kendini tanıtma fırsatı yakalayan Antalya, Zirve için 100 milyon liralık yatırım yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bölgenin dünya genelinde tanıtımının yapılacağını söyledi. G20 Zirvesi hazırlıkları için Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yatırımın 100 milyon lirayı geçtiğini belirten Başkan Türel, G20 Zirvesi için 31 kilometre yeni yol, 4 bin 900 metre yağmur suyu hattı, 2 köprü inşa ettiklerini anlattı. Türel, "Dünyaca ünlü iki turizm bölgesi Kundu ve Belek, 6.5 kilometre uzunluğundaki yeni yol ile birbirine bağlandı. Daha önce 45 dakika süren ulaşım bu yol ile 4 dakikaya düştü. Altyapı, peyzaj ve yol çalışmaları için 902 kişilik bir çalışan ordusu görev yaptı. Zirvenin yapılacağı Belek'le Kadriye arasındaki 8 bin 500 metre uzunluğundaki, 12 metre genişliğindeki turizm yolunu da Antalya'ya yakışır hale getirdik" diye konuştu.

Düden Şelalesi'nin denize dökülen bölümünün ışıklandırıldığını aktaran Başkan Türel, özellikle akşam saatlerinde Antalya'ya gelen dünya liderleri ve her yıl şehri ziyaret eden milyonlarca turistin renk oyunları ile görsel bir şölen ile karşılandığını kaydetti.
Antalya’da turizm için yeni yatırımların gündemde olduğu ve  Kepezaltı ve Santral Mahalleleri'nde Türkiye'ye örnek bir kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirileceği kaydedildi.

Şehir merkezine yakın ve dev yolcu gemilerinin uğrayabileceği Kruvaziyer Limanı Projesi ile kalkınma olacağını belirten Türel, proje hakkında şu bilgileri verdi: "Antalya'yı yat turizminin yeni çekim haline getirecek nehir marinaları yapılacak. Projede kruvaziyer yanaşma iskelesi uzunluğu 845 metre olacak. 2 adet 345 metrelik, 1 adet 150 metrelik, 4 adet 100 metrelik yolcu gemisi aynı anda iskeleye yanaşabilecek. Antalya eşsiz koyları, tarihi, doğası ve çekim merkezleriyle kruvaziyer turizmde dünyanın en önemli merkezlerinden biri olacak."
Başkan Menderes Türel ayrıca sahillerle de yakından ilgilenildiğini, 6 kilometre uzunluğundaki Konyaaltı Plajı'na dünyanın en güzel sahil projesini uygulamaya hazırlandıklarını söyledi. Türel, "STK'ların yön verdiği proje ile Konyaaltı, içinde sosyal alanlar, meydan, kültür merkezlerinin de yer alacağı yepyeni bir çehreyle misafirlerini ağırlayacak" dedi. Projede, yeşil alanların denize kadar kesintisiz ulaşacağını ve vatandaşlar için sahil önünde hiçbir engel olmayacak şekilde düzenlendiğini belirten Türel, "Antalyalılar'ın ve her yıl şehri ziyarete gelen on milyonlarca turistin en iyi şekilde faydalanacağı Konyaaltı Antalya'nın değerine değer katacak" dedi.

G20 Zirvesi’nin Antalya’ya, katkısının ise 200 milyon euro'nun üzerinde olması bekleniyor.

 

Iphone appp store

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında