A.S.P.
Ä°stanbul
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
452 REKLAM

Amonyak Yakıtlı gemiye ilk Akreditasyon


KARAS REKLAM
Amonyak Yakıtlı gemiye ilk Akreditasyon
ClassNK Tarafından Amonyak Yakıtlı Taşıyıcı İçin Dünyanın İlk Makine Dairesi Güvenlik Akreditasyonu Verilecek
deni ticaaret 41 kutluyor

Şu anda geliştirilme aşamasında olan amonyakla çalışan orta gaz taşıyıcısı (AFMGC), ClassNK'dan dünyanın ilk "Amonyak İçin Makine Dairesi Güvenliği" (MRS) akreditasyonunu almaya hazırlanıyor.

Tarihi sertifika, Nippon Yusen Kabushiki Kaisha ve Nihon Tersanesi arasındaki bir iş birliğinin parçasıdır. Kasım 2026'da teslim edilmesi planlanan gemi, makine dairesinde amonyak işleme konusundaki gelişmiş güvenlik önlemleri nedeniyle tanınacaktır.

ClassNK tarafından belirlenen MRS tanımı, geminin özellikle makine dairesinde üstün amonyak güvenlik uygulamalarını göstermektedir.

Akreditasyon, geminin ClassNK'nın amonyakla çalışan gemiler için belirlediği sıkı güvenlik kriterlerini karşıladığını ve amonyak sızıntısı risklerine karşı en iyi korumayı sağladığını gösteriyor.

AFMGC, Yeni Enerji ve Endüstriyel Teknoloji Geliştirme Örgütü liderliğindeki Japonya Yeşil İnovasyon Fonu Projesi'nin bir parçası olarak geliştiriliyor.

NYK ve NSY gibi endüstri devlerini içeren bu çabanın arkasındaki konsorsiyum, gemiyi 2026 sonuna kadar tamamlamayı hedefliyor. Projedeki en büyük zorluklardan biri, özellikle geminin makine dairesinde amonyak toksisitesinin oluşturduğu riskleri azaltmak oldu.

İşbirliği kapsamında ClassNK tarafından yönlendirilen ve değerlendirilen titiz bir risk değerlendirmesi gerçekleştirilerek bu sorunlar ele alındı.

NYK mühendisleri ayrıca, geminin boru ve tank sistemlerinden amonyak sızıntısını azaltmaya odaklanarak kullanıcı merkezli güvenlik önlemleri geliştirme çabalarına öncülük etti. Bu girişim, geminin en yüksek güvenlik standartlarını karşıladığından emin olmak için önemliydi. MRS tanımı, makine dairesindeki amonyak sızıntılarından dolayı mürettebatın maruz kalmasını azaltmak için geminin isteğe bağlı işlevsel gerekliliklere uygunluğunu vurgulayan özel bir sertifikasyondur.

Bu sertifikayı alan gemiler, asgari düzenleyici kriterlerin ötesinde, güvenliğe benzersiz bir bağlılık gösteriyor.

İşbirliği, planlanan teslimat tarihine yaklaşırken AFMGC'nin tasarım ve operasyonel protokollerini iyileştirmeye devam edecek.

MRS akreditasyonunun, konsorsiyum üyelerinin birleşik uzmanlıklarını kullanarak yeni endüstri standartları oluşturmasıyla, amonyakla çalışan gemilerde güvenliği iyileştirmeye yönelik daha geniş çaplı çabalara katkıda bulunması amaçlanıyor.

40 bin metreküp hacmindeki amonyakla çalışan gaz taşıyıcısı, Japan Marine United Corp.'un Ariake Tersanesi'nde inşa ediliyor.

RUS 1

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-

Deniz ticaret41 yasında