Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
viking yabancı

Akdeniz'de Yapay Resif Atağı

KARAS REKLAM
Akdeniz'de Yapay Resif Atağı
Bölgedeki balık çeşidi ve sayısının arttırılmasının yanında yasa dışı troll avcılığının önüne de geçilmesi için yapay resifler daha önceden belirlenen noktalarda denize bırakıldı.
Reeklam yerimiz-1
Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İSKEN tarafından geliştirilen ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ile Adana İl Özel İdaresi'nin eş finansmanı ile hayata geçirilen Yumurtalık ve Karataş Yapay Resif Projesi dolayısıyla Yumurtalık Limanı'nda tören düzenlendi. Yapay resiflerin, su ürünleri ve balıkçılık sektörünün geliştirilmesi için çok önemli olduğunu vurgulayan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ?Yumurtalık'ın en önemli hususiyeti, Akdeniz'de oluşu, balıkçılık sektörü ve büyük turizm potansiyeline sahip oluşudur. Bu kapsamda ne kadar olumlu iş yapabilirsek, ne kadar üretimi yatırıma dönüştürürsek kazançlı çıkarız. İlimizin ve ilçemizin hayrına olan projeleri ön yargısız desteklediğimizde başarılı oluruz. Yapay resif, su ürünleri ve balıkçılık sektörünün geliştirilmesi için çok önemli? dedi.

Yapay resifin deniz dibinde kayalık anlamına geldiğini anlatan Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yapay Resif Uygulaması Proje Koordinatörü Gökhan Gökçe, ?Balıkları cezbetmek için kullanılır. Yapay resifler balıkçılıktan farklı olarak koruma, zenginleştirme, üretim ve sportif amaçlar için de yapılmaktadır. Yumurtalık'ta sadece kıyı balıkçılığı yapılırken Karataş'ta bunun yanı sıra yasa dışı troll ve gırgır balıkçılığı da yapılmaktadır. İlçelerin bu 2 farklı balıkçılık anlayışından yola çıkarak farklı 2 yapay resif projesi belirledik. Yumurtalık'ta bölge balıkçılığı için önemli balık çeşitlerinin getirilmesini sağlayacak olan resifler kurulurken, Karataş'ta yasa dışı troll avcılığını engellemek amacıyla kuruldu. Yumurtalık'a bu resiflerden, toplam 180 adet olmak üzere, limana bir mil uzakta, 22 ile 30 metre derinliklerde 10 noktaya yerleştirdik? diye konuştu.

İSKEN Genel Müdürü Dr. Sırrı Uyanık ise İSKEN olarak bulundukları yöreye hizmet ediyor olmaktan ötürü büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek şunları söyledi; ?Dünyanın en sanayileşmiş en kalkınmış ülkelerinden biri olan Japonya bir ada ülkesidir ve bu ülkedeki tüm sanayi tesisleri deniz kıyısında yer almaktadır. Öte yandan Japonya'nın en önemli geçim kaynaklarından biri de balıkçılıktır. Bir başka deyişle bu ülkede sanayi ile geleneksel yerel yaşam iç içe geçmiş durumda sürmekte ve birbirini desteklemektedir.? Yapılan konuşmaların ardından yapay resifler denize bırakıldı.

Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında