Yorum / Analizz ddosya haaber
İstanbul
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
452 REKLAM

ABD'den Ayrımcılık Hatırlatması

KARAS REKLAM
ABD'den Ayrımcılık Hatırlatması
ABD'den ayrımcılık hatırlatması.
Reeklam yerimiz-1
ABD temsilcisi, AGİT'te Kırım'da Ukraince ve Kırım Tatarcanın öğrenilmesinin hayli sınırlı olduğuna, Kırım Tatar Milli Meclisi'nin toplantıları dahil tüm toplanmaların yasaklanmasına dikkat çekti.
 

ABD'nin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Temsilci Vekili Kate Byrnes, Viyana’da gerçekleştirilen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Daimi Konseyi’nin toplantısında Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki insan hakları ihlallerine değinen bir konuşma yaptı.

Kate Byrnes, yaptığı konuşmada, yarımadada Ukraince ve Kırım Tatarcanın öğrenilmesinin çok sınırlı olduğuna, Kırım Tatar Milli Meclisi ve diğer halk toplantıların yasaklanmasına dikkat çekti.
 
ABD'nin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Temsilciliği’nden yapılan açıklamaya göre, toplantı esnasında Kate Byrnes, ABD’nin “Rusya’nın işgal ettiği yarımadada Ukrainler ve Kırım Tatarlarına yönelik suç eylemlerini” kınadığını vurguladı.
 
Kate Byrnes, “ABD, Ukrayna’nın egemenliği, bağımsızlığı ve uluslararasınca tanından sınırlar içerisindeki toprak bütünlüğüne tam desteğini tasdik ediyor. Daha önce de açıkladığımız gibi, Rusya’ya karşı uygulanan Kırım’a ilişkin yaptırımların iptali, yarımadanın üzerindeki kontrolün Ukrayna’ya iade edilmesine bağlı” diye kaydetti.
 
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Daimi Konseyi Başkanı’na Kırım’da ifade özgürlüğü ve bağımsız medyaların bastırılması hakkında bilgi veren Byrnes, Kırımlı gazeteci Nikolay Semena’ya karşı açılan davanın bunun göstergesi olduğunu ifade etti.
 
Ayrıca Byrnes, ABD’nin Kremlin’in esiri olan Kırımlı siyasi tutukluları unutmadığını da belirtti.
 
İlk Rus askerleri Kırım’a 20 Şubat tarihinde girdi. Ukrayna Parlamentosu resmi düzeyde 20 Şubat 2014 tarihini Kırım ve Sivastopol’ün (Akyar) Rusya tarafından işgalinin başlangıç tarihi olarak kabul etti.
 
Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da 2014 yılının Mart ayında düzenlenen sözde referandumda Kırım sakinlerinin yarımadanın Rusya’ya bağlanması konusunda iradesini özgürce tecelli ettiği ileri sürüldü. Avrupa Birliği ülkeleri, ABD ve dünyanın birçok ülkesi, Kırım’da yapılan sözde “kendi kaderini belirleme referandumunun” sonuçlarını kabul etmeyi reddetti. Ukrayna, Kırım’ı geçici olarak işgal edilen bölgesi olarak kabul ediyor.

Google play

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!

YAT REKLAMI YABANCI
Deniz ticaret41 yasında