A.S.P.
parcababa-erce
İstanbul
03 Temmuz, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2406.9
  • BIST
    10401.67
  • BTC
    67490.92$
İLANIMIZ-1

950 Milyon Dolarlık Teklif


KARAS REKLAM
950 Milyon Dolarlık Teklif
Saltchuk, Overseas Shipholding Group'u 950 Milyon Dolarlık Bir Anlaşmayla Satın Alacak

New York'ta listelenen nakliye şirketi Overseas Shipholding Group, Saltchuk Resources tarafından 950 milyon dolar değerinde bir anlaşmayla satın alınmak üzere anlaşmaya vardı.

Özel bir aile olan Saltchuk (navlun taşımacılığı, denizcilik hizmetleri ve enerji dağıtım şirketleri ile birlikte), şirkete yaklaşık 653 milyon ABD Doları toplam özsermaye değeri ve 950 milyon ABD Doları tutarında toplam işlem değeri sağlayan bir işlemle OSG'yi satın almak için kesin bir birleşme anlaşması imzaladı. .

OSG, anlaşmanın her iki şirketin yönetim kurullarından da oybirliğiyle onay aldığını, işlemin taahhüt edilen borç finansmanı ve eldeki nakit kombinasyonuyla finanse edileceğini söyledi.

Anlaşmanın şartlarına göre Saltchuk, OSG'nin halihazırda sahip olmadığı tüm tedavüldeki hisselerini hisse başına 8,50 $ nakit karşılığında satın almak için bir ihale teklifi başlatacak.

Satın alma fiyatı, Saltchuk'un bağlayıcı olmayan faiz göstergesini açıklamasından önceki son işlem günü olan 26 Ocak 2024'te OSG'nin 30 günlük hacim ağırlıklı ortalama fiyatına göre %61'lik bir primi ve ayrıca Ocak ayına göre %44'lük bir primi temsil ediyor. OSG hisselerinin 26 Ocak kapanış fiyatı ve Saltchuk'un hisse başına 6,25 dolarlık ilk gösterge fiyatına göre %36 prim.

Enerji endüstrisinde ham petrol ve petrol ürünleri için öncelikle ABD Bayrağı pazarlarında sıvı dökme yük taşıma hizmetleri sağlayıcısı olan OSG, Saltchuk bünyesinde bağımsız bir iş birimi olarak faaliyet gösterecek ve çeşitlendirilmiş yük taşımacılığı, denizcilik hizmetleri ailesinin bir üyesi olacak. ve enerji dağıtım şirketleri.

İhale teklifinin kapatılması, Hart-Scott-Rodino Yasası bekleme süresinin sona ermesi ve Saltchuk'un hâlihazırda sahip olduğu hisselerle birlikte OSG'nin ödenmemiş hisselerinin en azından çoğunluğunu temsil eden hisselerin ihalesi de dahil olmak üzere alışılagelmiş kapanış koşullarına tabi olacaktır. A Sınıfı adi hisse senetlerinin hisselerinin önümüzdeki birkaç ay içinde kapanması bekleniyor.

İhale teklifinin başarıyla tamamlanmasının ardından Saltchuk, ihale teklifinde satın alınmayan kalan tüm OSG hisselerini ikinci adım birleşme yoluyla aynı fiyattan satın alacak.

OSG'nin başkanı ve icra kurulu başkanı Sam Norton şunları söyledi: “Son birkaç yıldır OSG'nin önemli bir hissedarı olan ve işimizi yakından anlayan Saltchuk ile birlikte bu yeni döneme girmenin heyecanını yaşıyoruz.

“Saltchuk'un faaliyet gösteren şirketleri kendi segmentlerinde kendilerini farklılaştırdı ve bu işlem bizi, değerlerimizi paylaşan ve müşterilere odaklanan bir organizasyonla ortak kılıyor. Yakında Saltchuk şirketler ailesine katılmanın heyecanını yaşıyoruz.”

Saltchuk Resources'ın başkanı Mark Tabbutt şunları kaydetti: “Ülkemizin önde gelen yerli deniz enerji taşımacısı OSG, Saltchuk ile güçlü bir kültürel uyum içindedir ve operasyonel güvenlik, güvenilirlik ve çevre yönetimine olan bağlılığımızı paylaşmaktadır. Saltchuk organizasyonu adına, OSG ekibinin 1.000'den fazla üyesini şirketler ailemize davet etmeyi ve işletmemizi çok nesilli yatırımlarla büyütmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!