Panelin açış konuşmasını gerçekleştiren Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, bölge liman ve lojistik sektörü ile bölgenin sorunları ve çözüm önerileri hakkında bilgi aktardı.
Saka, Aliağa limanlarının her geçen yıl performansını artırdığını anlattı. Adnan Saka, "Dünyadaki büyük pek çok limanın geçmişi binli yıllarla dile getirilir. 30 yıl gibi henüz yakın bir geçmişe sahip olan Aliağa limanlarından ise 2016 yılının ocak -ekim döneminde 37 milyon 594 bin ton yük hareketi gerçekleşti. 2016 sonunda bu rakamın 50 milyon ton seviyesine ulaşması bekleniyor. Aliağa limanlarına yılın ilk 10 ayında 4 bin 137 gemi geldi ve gemi trafiği bakımından İzmit'ten sonra Türkiye'nin ikinci yoğun limanı konumunda.
Yine ilk 10 ayda Aliağa'daki limanlarda elleçlenen konteyner miktarı 531 bin TEU'ya ulaştı. Yakın bir sürede Aliağa'da elleçlenen konteyner miktarının, Alsancak Limanı ile eşit seviyelere ulaşacağını tahmin ediyoruz" dedi. Bölgede mevcut limanların başarı grafiğini artırmaya devam ettiğini ve yeni liman yatırımlarının da devreye girdiğini ifade eden Adnan Saka, "Yeni yatırımlar gerçekleştiği zaman Aliağa Limanlar Bölgesi kıtalar arası konteyner aktarma limanı haline gelebilir. Aliağa'nın, bu istatistikler ve gelişmeler neticesinde 5 yıl içinde Türkiye'nin 3 büyük liman merkezinden biri olmasını bekliyoruz" dedi.
Aliağa'daki potansiyeli harekete geçirmek için devlete görevler düştüğünü de vurgulayan Saka, "Limanların demiryolu ve karayolu bağlantısının kurulması çok önemli. Limanlardaki büyük yük hareketinin kenti kilitlememesi için bölgenin ihtiyaç duyduğu ulaşım altyapısı ve lojistik merkez yatırımlarının hayata geçirilmesi önem taşıyor. Bu sebeple Aliağa'nın devlet eliyle lojistik olarak planlanmasının ve sanayi altyapı eksikliklerine çözüm üretilmesinin ülkemiz ve yatırımcılar için verimli sonuçların elde edilmesini sağlayacağına inanıyoruz" dedi.
ALİAĞA LİMANLAR BÖLGESİ KITALAR ARASI KONTEYNER AKTARMA LİMANI HALİNE GELEBİLİR
Bölgede mevcut limanların başarı grafiğini artırmaya devam ettiğini ve yeni liman yatırımlarının da devreye girdiğini ifade eden Saka, Yeni yatırımlar gerçekleştiği zaman Aliağa Limanlar Bölgesi kıtalar arası konteyner aktarma limanı haline gelebilir. Aliağa'nın, bu istatistikler ve gelişmeler neticesinde 5 yıl içinde Türkiye'nin 3 büyük liman merkezinden biri olmasını bekliyoruz diye konuştu.
POTANSİYELİN İYİ YÖNETİLMESİ İÇİN ALİAĞAYA LOJİSTİK ÜS GEREKLİ
Konuşmasında Aliağanın sanayi üretimi, enerji yatırımları ile büyük bir potansiyeli bünyesinde barındırdığını ve bölgedeki lojistik altyapı ve limanların da bu büyümeye uygun şekilde hazırlanması gerektiğini dile getiren Saka, Aliağadaki potansiyeli harekete geçirmek için devlete düşen büyük görevler var. Limanların demiryolu ve karayolu bağlantısının kurulması çok önemli. Limanlardaki büyük yük hareketinin kenti kilitlememesi için bölgenin ihtiyaç duyduğu ulaşım altyapısı ve lojistik merkez yatırımlarının hayata geçirilmesi önem taşıyor. Bu sebeple Aliağanın devlet eliyle lojistik olarak planlanmasının ve sanayi altyapı eksikliklerine çözüm üretilmesinin ülkemiz ve yatırımcılar için verimli sonuçların elde edilmesini sağlayacağına inanıyoruz şeklinde konuştu.
HABER: YASİN AKCA / DENİZ TİCARET GAZETESİ
26 Ülkenin liman ve lojistik sektörünün buluştuğu fuarda Aliağa konuşuldu
Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Uluslararası boyutta Türkiyede düzenlenen en önemli lojistik fuarı olma özelliği taşıyan 26 ülkeden 180 katılımcıyı ağırlayan ve 50yi aşkın ülkeden 15 bin dolayında ziyaretçinin buluştuğu Logitrans Transport Lojistik Fuarında gerçekleştirdiği Aliağa Paneli ile sektörün önde gelen temsilcilerini bir araya getirdi
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.