© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Zıpkınla Balık Avı Milli Takımı Kampa Giriyor

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Zıpkınla Balık Avı Milli Takımı, 28-30 Haziran'da Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de gerçekleştirilecek "Avrupa ve Afrika Şampiyonası" için Edremit ilçesine bağlı Güre beldesinde kamp yapacak.

Milli Takıma seçilen Edremit Merkez Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Osmanoğlu, şampiyona için iddialı olduklarını söyledi.

Federasyonun, şampiyonaya hazırlık kapsamında bir haftalık çalışma için Edremit Körfezi'ni seçtiğini belirten Osmanoğlu, kampın 14-20 Haziran'da gerçekleştirileceğini anlattı.

Osmanoğlu, Milli Takımdaki 4 sporcunun, 3 antrenörle çalışacağı bilgisini vererek, şunları kaydetti:

"Buradaki çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından İstanbul'a gideceğiz. Daha sonra da 28-30 Haziran'da Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonu tarafından gerçekleştirilecek Avrupa ve Afrika Şampiyonası'na katılarak ülkemizi temsil edeceğiz. Bu ülkenin denizi çok soğuk. Çok zor bir deniz ortamında yarışacağız. Tuz oranı da çok düşük. Bundan dolayı deniz donuyor. Bundan yaklaşık 10 gün öncesine kadar yarışmanın yapılacağı bölgede deniz donmuş haldeydi."

Yarışma bölgesinde şu anda su sıcaklığının 8 derece, deniz balığı sayısının da çok az olduğunu dile getiren Osmanoğlu, burada tatlı su balıkları bulunduğunu belirtti.

Osmanoğlu, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek ve dereceye girmek için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER