© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Zhoushan Limanı açıldı

Zhoushan uluslararası turistik vapur limanı açıldı

 Zhoushan Uluslararası Turistik Vapur Limanı açıldı
Çin'in doğu sahilinde yer alan Zhejiang eyaletine bağlı Zhoushan Uluslararası Vapur Limanı 13 Ekim'de hizmete girdi. Böylece Zhoushan da Tianjin, Shanghai, Xiamen ve Sanya'dan sonra Çin'in uluslararası turistik vapur limanına sahip kentlerinden biri oldu.

Hizmete girdiği ilk gün Liman'a, Taiwan adasından gelen Değerli Vazo adlı vapur yanaştı ve birçok ziyaretçi getirdi. Bugünkü programda sizlere Zhoushan Uluslararası Turistik Vapur Limanı'nı anlatacağız.

Yılda 500 bin yolcu ağırlayacak
Uzunluğu 356 metre, genişliği 32 metre olan Zhoushan Uluslararası Turistik Vapur Limanı, yılda 500 bin yolcu ağırlanacak şekilde tasarlandı. Liman aynı zamanda 150 bin ton ağırlığında dev turistik vapurları barındırabilecek kapasitede. Gümrük kapısı 6 bin 200 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Kapıda karşılıklı 10 yolcu geçidi bulunuyor ayrıca gümrük işlemleri salonu, eğlence ve dinleme alanı ve vergisiz alışveriş mağazaları yer alıyor.

Zhoushan, Çin'de Budizm'in kutsal yerlerinden Putuo dağı bulundu (nın eteğinde). Zhoushan, son yıllarda Budizm kültüründen faydalanarak Taiwan adasıyla bağlantıyı güçlendirdi. Zhoushan Uluslararası Turistik Vapur Limanı, Taiwan Boğazı'nın iki yakası arasında yeni bir köprü oluşturdu. Zhoushan Taiwan İşleri Ofisi Başkan Yardımcısı Ding Tao, turistik vapur limanının kuruluş amacı hakkında şunları belirtti: 

Kargo ve personel akışı güçlenecek
"1950 yılı öncesinde de Zhoushan'a bağlı Shenjiamen iskelesi ile Taiwan'a bağlı Jilong limanı arasında düzenli deniz seferleri yapılıyordu. Zhoushan, iç kesimle Taiwan adası arasında yolcu ve kargo taşımacılığının başlıca geçidiydi. Bu nedenle Zhoushan Uluslararası Turistik Vapur Limanı, Zhoushan ile Taiwan adası arasında çok eskilere dayanan kültürel bağlantının da simgesi. Limanın inşa edilmesiyle Zhoushan ile Taiwan adası arasındaki kargo ve personel akışı daha da güçlenecektir. "

Zhoushan Uluslararası Turistik Vapur Limanı çevresinde Putuo Dağı, Zhujiajian ve Shenjiamen balıkçı iskeleleri ve Erik Çiçeği Adası gibi birçok turistik site bulunuyor. Zhoushan'ı Taiwan adası, Japonya ve Kore Cumhuriyeti'ne bağlayan deniz hatları da açıldı. Bu üç hedef noktasına Zhoushan'dan 24 saat içinde varmak mümkün. Zhoushan Belediye Başkan Yardımcısı Fang Jinghua, Zhoushan Uluslararası Turistik Vapur Limanı'nın iki yaka arasındaki bağlantının güçlendirilmesinde önemli rol oynayacağına inandığını söyledi. 

Dünya çapında turistik vapur merkezi olacak
"Zhoushan Uluslararası Turistik Vapur Limanı'nın hizmete girmesinin ardından, Taiwan'a doğrudan turistik vapur seferlerinin başlaması için kapsamlı çalışma yürüteceğiz. Bu iki yaka arasındaki bağlantıyı güçlendireceğiz. Aynı zamanda Shanghai ve Xiamen kentleriyle işbirliğini güçlendireceğiz. Önümüzdeki dönem Liman'ın yabancı ülkelerle bağlantısını da artıracağız. Dünyada önde gelen turistik vapur şirketleriyle koordinasyonu yoğunlaştıracağız. Böylece Zhoushan adalarını, dünyada etkili turistik vapur merkezi haline getireceğiz."

Zhoushan ile Taiwan adası arasında doğrudan deniz seferlerinin gelecek yıl başlaması, Taiwan Boğazı'nın iki yakası arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesine güç katması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER