© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Yüzer Otelde Tatil Kabus Oldu

Moskova?daki Kuzey Nehri?nde çalışan otel gemide çıkan yangında can pazarı yaşandı. İki kişinin yaralandığı yangında yolcular tahliye edildi.

Moskova'daki Kuzey Nehri'nde çalışan otel gemide çıkan yangında can pazarı yaşandı. İki kişinin yaralandığı yangında yolcular tahliye edildi.

RUSYA'NIN başkenti Moskova'daki Kuzey Nehri, az kalsın büyük bir gemi faciasına sahne olacaktı. Ağustos'ta 9 kişinin öldüğü turistik tekne kazasının ardından dün nehrin 3 numaralı rıhtımına bağlı otel gemi Sergey Abramov'da yangın çıktı. Sabahın erken saatlerinde başlayan yangında alevler hızla geminin üçüncü katına yayılırken, gemideki 15'i yolcu 31 kişi tahliye edildi, ağır yaralanan 2 kişi hastaneye kaldırıldı. Rusya Acil Durum Bakanlığı sözcüsü Yevgeni Bobiliov yangında yaşamını yitiren kimse olmamasını ?mucize' olarak tanımlarken, yaralıların tedavisinin sürdüğünü kaydetti.

Hurda gemiler tehlike saçıyor

Bobiliov, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldığını da sözlerine ekledi. Reçnoy Vakzal bölgesinde demirleyen geminin kullanılamaz hale geldiği bildirilirken, söndürme ve kurtarma çalışmaları nedeni ile Leningradski Otobanı geçici olarak trafiğe kapatıldı. Yangın haberi ülkede kullanılan eski gemilerin güvenirliliğinin bir kez daha sorgulanmasına yol açtı. Sergey Abramov'un 50 yıllık olduğunu yazan yerel kaynaklar bir yıl içinde Moskova'daki nehirlerde meydana gelen dört  ölümcül kazada başrolü eski gemilerin oynadığına dikkat çekti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER