© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Yüzen Otel

Yüzen otel.

Turizm bir ülkenin can damarıdır. Eğer bir ülke ne kadar turist çeker ve turistler ne kadar memnun kalırlarsa o ülke ekonomisi bir daha kolay kolay gerilemez ve ileri gider.

Ülkemiz eskiden birer turist cennetiydi. Her memleketten her dilden her renkten insan güvenli bir şekilde ülkemize gelip tatil yapabilirken özelikle bir kaç yıldır artan terör olaylar ve iç karışıklığının yanında gelişen dış karışıklıklar ülke turizmine de , ülke ekonmisine de gard vurmuştu .Ancak bu algı bir kaç evvel yıkılmaya yüz tutmuş ve Filistinli turistler çoşkulu bir sevinç gösterisi ile karşılanarak ülkemizden mutlu ve mesut ayrılmışlardı. Şimdi yine canım ülkemiz turist atağında. "yüzen otel" olarak adlandırılan kruvaziyerler, taşıdığı çok sayıda yolcu ile  geçen yıl Muğla'ya yaklaşık 80 bin turist, 40 bin de mürettebat getirmişti. Bu durum yıllarca kan ağlayan ve turist  bekleyen, esnafa umut oldu. 'Yüzen oteller'  kapsamında yapılacak gezilerde 2017'de beklenti daha büyük olması planlanıyor. Peki nedir bu "yüzen otel" ;dünyaca ünlü güzelliğe sahip yüzen oteller denizin ortasında konaklama keyfi yaşatıyor. Bu oteller dünyanın her yerinden turist ağırlayabiliyor. Oldukça şık ve dinlendirici bir atmosferi bulunan yüzen otellerde turistler kalmak için adeta yarışıyor. Bunu iyi değerlendiren fırsatı iyi yakalayan turizmcilerde, Mavinin her tonunu barındıran deniziyle devasa lüks kruvaziyerlere ev sahipliği yapan Muğla, deniz yolculuğuna çıkan turistlere doğasıyla unutulmaz bir tatil fırsatı sunarak eski şaşalı günlerine dönmeyi planlıyor.

Muğla'nın doğal güzellikleri, tarihi yerlere ve Yunan adalarına yakınlığı sayesinde kruvaziyer firmalarının dikkatini çeken şehir  turistlere doğasıyla unutulmaz bir tatil sunarak ger geçen yıl çıtayı yükselmeyi hedefliyor. Muğla'nın Bodrum ve Marmaris ilçelerine önemli kruvaziyerlerin 016 yılında 120 bin kişinin kente gelerek hem gezdiğini hem de alışveriş yapılarak ülke ekonomisine umut vadeden gelişmeler yaşatıyor. Türkiye'nin bin 484 kilometre ile en uzun kıyı şeridine sahip kenti Muğla'nın, kruvaziyerlerin de önemli rotaları arasına girmeyi başararak büyük bir iş yapıldığına da değinen işin uzmanları günübirlik ziyaretler gerçekleştiren dev gemiler, ilçelerin ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Özellikle ekim-kasım aylarında gelen kruvaziyerler esnafın da yüzünü güldüreceğini belirtiyor. Turizmde marka bir şehir olan Muğla yurt dışında da biliniyor olması nedeniyle yüzen otellerin uğrak yeri haline gelerek esnafı ve ülke ekonomisini can katarak herkesin yüzünü güldürmeyi başardı.

2017 yılından oldukça umutlu olan turizmciler ı. Bu yıl için rezervasyon yaptıran 14 civarında kruvaziyer olduğunu ve yaklaşık 15 bin yolcu beklediklerinin altını çierek ekonomiye umut olmayı sürdürdüler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER