© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

YUNAN ARMATÖRDEN BEŞ GEMİ ALDI

Medkon Lines, Yunan armatör Contships Management'tan beş adet 966 TEU konteyner gemisi satın aldı.

Türk Medkon Lines, Yunan armatör Contships Management'tan tümü 2005 ile 2007 yılları arasında Çin'de inşa edilmiş aynı tipte beş adet 966 TEU konteyner gemisi satın aldı. Alphaliner, Contship Ana, Contship Max, Contship Pep, Contship Quo ve Contship Bee'nin toplam 37,5 milyon dolar karşılığında el değiştirdiğini bildirdi.


Alphaliner, Medkon'un bu yeni satın almaları, yaşlanan beş adet 652 TEU'luk genel kargo gemisinden oluşan filosunu değiştirmek için kullanabileceğine inanıyor. Medkon'un filosu, kapasiteleri 154 ila 1.200 TEU arasında değişen 17 gemiden oluşurken, Contships'in emrinde 46 gemi bulunuyor. Medkon Lines, 2009 yılında kurulmuş konteyner taşımacılığında uzmanlaşmış ve Doğu Akdeniz, Karadeniz ve Kuzey Afrika bölgesinde multimodal lojistik çözümler sunan bir Türk nakliye şirketidir.

Şirketin ana faaliyeti Türk limanlarını komşu ülkelerdeki limanlara bağlayarak yerel ve uluslararası müşterilere güvenilir ve verimli ulaşım sağlamaktır. Medkon Lines'ın sahibi ve kurucusu Türk işadamı Mehmet Güngör,. 2009 yılındaki kuruluşundan bu yana şirketi yönetmektedir ve vizyonu Medkon Lines'ın Doğu Akdeniz ve Karadeniz konteyner taşımacılığı pazarındaki başarısının temelini oluşturdu

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER