© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Yerli Halat Atarlar Satışa Sunuldu

Halat atar cihazlar deniz adamalarının güvenliği için Türkiye'de üretildi ve satışa sunulmaya başlandı.

Hayat kurtaran halat atar cihazalar artık Türkiye'de üretilmeye başlandı gemilerde bulunması zorunlu olan cihazlar için seri üretime dahi geçildi.

VEGA BLT-250 Gemiden karaya, karadan gemiye ve gemiden gemiye hava basıncı ile halat fırlatan halatlar cihazı % 100 yerli üretim. Türkiye'de yüksek teknoloji altyapısı ile Tuzla İçmeler'de bulunan fabrikada üretilmektedir.
Denizde karşılaşılabilenecek her riskli durumda ihtiyaçları karşılamay hazır. Cihazlar zarar verici hammadde içermediğinden tamamen emniyetlidir ve herhangi bir çevre kirliliğine yol açmamaktadır
Raf ömrü bulunmadığından; geri dönüşüm gerektirmeyen roketler, yaşam boyu garanti sunmaktadır.

Tetik mekanizmasında bulunan güvenlik kilidi kontrolsüz atışı engellemekte ve roketin istenilen noktaya sapma olmadan ulaşmasını sağlamaktadır. Diregülatör üzerinde bulunan hava tahliye milinin devreye girmesi durumunda bile atışta herhangi bir tehlike oluşturmayıp sonraki kullanım için bakım servis ihtiyacı gerektirmemesidir.
Ürünler her denizci için kullanılan eski yöntemlerden çok daha güvenli ve kullanımı konusunda da kolaylıklar sağlamkatadır. Ayrıca gemiler içinde büyük bir tassarruf sağlamaktadır.
Seri üretime geçilen cihaz için İTÜ Denizcilik Fakültesi ile VEGA Savunma Sanayi ortak hareket etmişler.
Ürünün Arge süresi ise beş yıl sürmüştür.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER