© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Yeni oyuncak Quadrofoil

Elektrikli araçlar günümüzde ağırlığını artık suların üzerinde de hissettirmeye başladı. ?Quadrofoil? su üzerinde uçar gibi gitmenizi sağlayan elektrikli bir tekne

Elektrikli araçlar günümüzde ağırlığını artık suların üzerinde de hissettirmeye başladı. ?Quadrofoil? su üzerinde uçar gibi gitmenizi sağlayan elektrikli bir tekne. Q2S ve Q2A olarak iki model tasarlandı. Tek kusuru, 1.5 metreyi aşan dalga boyunda devrilme olasılığı.. Bunun için Quadrofoil?in durgun sularda ve göllerde kullanımının daha uygun olduğu ifade ediliyor.

Slovak bir firmanın tasarımı olan ?Quadrofoil?, ?Hydrofoil? adı verilen dörtlü bir kanat sistemine sahip. Adını da bu dört kanattan alıyor. Elektrikli motoruna yol verdiğiniz zaman teknenin gövdesi alüminyum alaşımlı bu kanatlar üzerinde sudan yükseliyor.

Çevreye duyarlı bir deniz aracı olan Quadrofoil, ?Q2S? ve ?Q2A? olarak iki tipte tasarlandı. Her ikisinde de gövde malzemesi olarak GPR kullanılmış ve teknenin ?batmama? özelliği bulunuyor.

Çift kişilik ve deri koltukları var
Sınırlı sayıda üretilecek olan Q2S, 21 knot hız yapabiliyor ve 10 KWh'lık aküsü, 5.5 KW'lik elektrikli motoru ile 100 km'lik menzile sahip.

Q2A modeli ise 16 knot hıza ulaşıyor. 4.5 KWh'lık bataryası ve 3.7 KW'lik motoru ile menzili 50 km. Bataryalar boşaldıktan sonra şarj edilebiliyor.

Araç çift kişilik, ayrıca deri koltuklara, direksiyondan hızlanma ve frenleme mekanizmasına, dokunmatik gösterge paneline, çok hafif bir gövdeye (100 kg) ve önlem olarak katlanabilir bir küreğe sahip.

Tamamen eğlence amaçlı üretilen Quadrofoil, aslında denizden çok göllerde ve nehirlerde kullanıma uygun. Zira devrilmeden ancak 1.5 metre yüksekliğindeki dalgaya dayanabiliyor.

Üretimine başlanan Q2S modelinde ilk 100 teknenin 2015 yılı Mart ayında tamamlanacağı belirtiliyor. 2015?in Temmuz ayına kadar da Q2A modelinin üretilmesi planlanmış durumda.




 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER