© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Yeni feribot terminali

Stena Line ve Associated British Ports, Immingham'da 200 milyon sterlinlik yeni feribot terminalinin inşasına başlayacak

İsveçli feribot şirketi Stena Line ve İngiltere'nin en büyük liman operatörü Associated British Ports (ABP), Birleşik Krallık Hükümeti'nin Kalkınma İzin Emri (DCO) planlama başvurusunu onaylamasının ardından, Immingham Limanı'nda yeni bir yük feribot terminali için 200 milyon sterlinden fazla ortak yatırım yapma niyetlerini duyurdu.

Proje için önemli bir adım olarak, bu, yeni RoRo feribot terminalinin inşaatının resmen başlayabileceği anlamına geliyor. Onayın ardından, proje bu hafta Birleşik Krallık Hükümeti'nin Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde tanıtıldı.

2022'de Stena Line ve ABP, feribot şirketinin yeni terminali önümüzdeki 50 yıl boyunca işletmesini öngören bir anlaşma imzaladı. Bu uzun vadeli taahhüt, refakatsiz yük pazarının istikrarlı bir şekilde büyüdüğü İngiltere'nin Kuzey Doğusuna bir destek sağlayacak.

Stena Line, Kuzey Avrupa ve Akdeniz'de faaliyet gösteren 20 güzergah ve 40 gemiyle dünyanın en büyük feribot operatörlerinden biridir.

Lincolnshire'da bulunan Immingham, şu anda Humber bölgesinden Hollanda'ya iki günlük sefer düzenleyen şirket için stratejik bir merkez haline geliyor. Stena Line'ın sahibi olan grup Stena, yakın zamanda Birleşik Krallık merkezi bu bölgede bulunan NTEX adlı ulaştırma ve lojistik işletmesinin tek sahibi oldu.

Bölgedeki müşteri talebinin şirkete yönelik olarak artmaya devam etmesiyle birlikte Stena Line'ın Immingham'daki operasyonlarını genişletmek için ek kapasiteye ihtiyacı bulunuyor.

Yeni RoRo terminali, ana Humber Haliçine erişim sağlayan yeni bir konumda uzun vadeli bir çözümdür, daha hızlı yelken açma olanağı sağlar ve bölgedeki ve Birleşik Krallık'ın geri kalanındaki ihracatçılar ve ithalatçıların artan yük talebini karşılamak için daha büyük gemiler kullanma seçeneği sunar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER