© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Yeni Çin Nükleer Denizaltısı Battı

Çin'in ilk Zhou sınıfı denizaltısı, yeni bir nükleer güçle çalışan saldırı gemisi, bu yazın başlarında Wuhan'daki Wuchang tersanesinde battı.

Batış, Çin'in ABD ile silahlanma yarışı olarak adlandırılan deniz varlıklarını genişletme ve modernize etme çabaları için büyük bir aksilik teşkil ediyor

Batış bu yılın Mayıs veya Haziran aylarında rıhtımda meydana geldi, ancak ilk olarak Perşembe günü The Wall Street Journal tarafından bildirildi . Kimliğini gizli tutmak koşuluyla konuşan kıdemli bir ABD savunma yetkilisi, olayı doğruladı.

Bir dizi uydu görüntüsü, kurtarma çalışmaları da dahil olmak üzere olayın birkaç hafta boyunca nasıl gerçekleştiğini gösteriyor. Geminin belirgin X şeklindeki kıç tarafı, Zhou sınıfı bir denizaltı olarak görsel olarak tanımlanmasını sağladı. Sonraki günlerde, büyük ihtimalle bir kurtarma operasyonuna katılan yüzen vinçlerden oluşan bir filo limana indi.

Üçüncü nesil nükleer denizaltı ilk olarak Mayıs 2021'de uydu görüntülerinde tespit edildi ve ardından ülkenin donanması tarafından Temmuz 2022'de tanıtıldı. Geminin tasarımı, bir Çin denizaltısı için gizlilik yeteneklerinde yeni bir seviyeyi temsil ediyor ve onu aktif veya pasif sonarlarla tespit etmeyi zorlaştırıyor. Gelecekte Çin uçak gemisi gruplarına eşlik etmek için kullanılabilir.

Zhou sınıfı gemi, Çin Devlet Gemi İnşa Şirketi tarafından inşa edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER