© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Yatçıların Dostluk Gezisi Başladı

25 yatın ve yaklaşık 75 denizcinin katıldığı Antik Limanlar Regatta'sı 2 Eylül Pazar günü Sığacık Theos Marina'dan başladı.

Türk ve yabancı yatçıların, farklı tip tekneler ile katıldığı bu dostluk gezisi bir yarıştan çok Ege'nin her iki yakasında bulunan tarihi zenginliğe ve dostluğa dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Kokteyli Setur Kuşadası Marina'nın havuz başında gerçekleştirilen Ragetta'ya yaklaşık 200 kişi katıldı. okteyle geziye katılan yatçıların yanı sıra ev sahibi Kuşadası Yat Kulübü'nün üyeleri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Organizasyonu gerçekleştiren EAYK başkanı Mehmet Yaşar Akçay ve Kuşadası Yat Kulübü (KAYK) başkanı Gökhan Aydın uluslararası özellik taşıyan regattaların ve yelken yarışlarının gerçekleştirilmesinde bundan sonra da iki kulüp olarak işbirliği yapacaklarını belirttiler. Bu ve buna benzer etkinliklerin toplumumuzun denize ve yelkene olan ilgisini arttıracağına, daha güçlü tabiatı koruma bilinci oluşturacağına, bölgemizin tanınmasına ve ülkelerarası dostluğa katkıda bulunacağına dikkat çektiler.
Kuşadası Yat Kulübü'nün desteği ve Ege Açıkdeniz Yat Kulübü'nün (EAYK) organizasyonu ile gerçekleşen Regatta 9 Eylül tarihine kadar sürecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER