© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

YASA Özcan Gemisinde İş Kazası

Necati Helvacı isimli gemici, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı AAKKM merkezi koordinasyonunda gemiden botla aldırılarak hastaneye kaldırıldı.

Necati Helvacı isimli gemici, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı AAKKM merkezi koordinasyonunda gemiden botla aldırılarak hastaneye kaldırıldı.


YASA Denizcilik'e ait 189 metre uzunluğundaki dökme yük gemisi M/V Yasa Özcan'da meydana gelen iş kazası sonucu ağır yaralanan Necati Helvacı isimli gemici, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı AAKKM merkezi koordinasyonunda gemiden botla aldırılarak hastaneye kaldırıldı.

Kazazede gemicinin son durumunun iyi olduğu bildirildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı AAKKM merkezi verilerine göre tahliye operasyonu şöyle oldu:

Kaza Tarihi 23.02.2012 Bölge ULUSLARARASI Yaralı
Kaza Saati 16.23 Kaza Yeri Mauritus adasi Hint okyanusu Hasta
Kaza Tipi Tibbi Tahliye Koordinatları Enlem:18 56 N Boylam: 64 18 E Kayıp
Kaza Nedeni Yaralanma Çevre Kirliliği YOK Ölü
Operasyona katılan birim DIGER Kurtarılan

Geminin Adı YASA ÖZCAN GRT 31251
IMO Numarası 9300518 Tam Boy 189.99m
Bayrağı MARSHALL ADALARI Geminin Yaşı
Tipi KURUYÜK GEMISI Yük Durumu BOS
İmal Yılı Yük Tipi
Mürettebat Pilot Gemide HAYIR

Düşünceler (Sonuç) :
23?.?02?.?2012 ?günü Hint okyanusu Mairutus Adasinin ?390 ?mil Kuzeydogusunda seyir halinde olan Marshall Adalari bayrakli ?YASA OZCAN isimli gemide platformdan düsme sonucu agir yaralanan Necati Helvaci isimli personel?,?Merkezimiz ?koordinasyonunda ?24?.?02?.?2012 ?gunu saat ?02?:?00?'?da ?(?TSI?) ?Rodrigues adacigi yakininda bir bot ile gemiden tahliye edilmis ?olup hastahaneye kaldirilarak tedavi altina alinmistir?.?Sirket yetkilisinden alinan bilgiye göre hastanin son durumu iyi olup?,?gemi personelinden bir kisi hastaya refakat ?etmektedir?.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER