© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Yaptırımlara Rağmen Alıyorlar

Yaptırımlara rağmen alıyorlar.

Suriye ve Mısır yaptırıma rağmen Kırım'dan buğday alıyor. Ukrayna Bakanlar Kurulu, Rusya tarafından işgal edilen Kırım'da bulunan limanları, yabancı gemilere açık limanlar listesinden çıkarmıştı. 


Rusya, uygulanan yaptırımlara rağmen işgal ettiği Kırım’da diğer ülkelerle ticaretine devam ediyor. Dışişleri Meydanı Vakfı uzmanlarının raporuna göre, Kırım’daki limanlardan Suriye ve Mısır’a buğday ve ayçiçeği sevkiyatı yapılıyor.

Raporda, “1 Mayıs 2017 tarihi itibarıyla Dışişleri Meydanı’nın kara listesine Ukrayna ve uluslararası yaptırımlara rağmen Kırım’dan yük ve yolcu taşımacılığı yapan 33 ülkenin bayrakları altında 300 geminin ismi dahil edildi” diye bildirildi.

Bunun yanısıra Sivastopol, Kerç ve Kefe’deki (Feodosiya) limanlardan Türkiye ve Romanya’ya deniz yoluyla hurda metal ve kalsine soda taşındığı, Kerç deniz balıkçı limanındaki gaz terminalinden Bulgaristan, Türkiye ve Lübnan’a LPG sevkiyatı yapıldığı kaydedildi.

Kırım’daki limanlara ise, özellikle Sivastopol’deki Rusya Karadeniz Filosu’nun ana petrol deposuna ve Kırım’ın en büyüğü olan Kefe’deki petrol deposuna deniz taşıtlarıyla Rusya’nın Novorossiysk, Temryuk ve Rostov-Na-Donu şehirlerinden petrol ürünleri getirildiği bildirildi.

 


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER