© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Yanaşacak liman bulamıyor

Antalya Kaleiçi Yat Limanı açıklarında batan ve 9 gün sonra su yüzeyine çıkartılan tur teknesi yanaşacak liman bulamıyor

Antalya Kaleiçi Yat Limanı açıklarında batan tur teknesi, 9 gün sonra su yüzeyine çıkarıldı. Antalya Limanı işletmesi ile enkazı çıkaran firma sahibi arasında çıkan kriz sebebiyle tekne limana götürülemiyor. Akım Denizcilik sahibi Erol Zeybek, “Yetkili kurumlar enkazı limana götüremezsiniz diyor. Saatlerdir deniz üstünde tur atıyoruz. Eğer izin çıkmazsa enkazı yeniden batıracağız” dedi.

3 Eylül tarihinde meydana gelen kazada fırtınaya yakalanan 'Kurt-C' isimli tur teknesi, Kaleiçi Yat Limanı yakınlarında battı. Kurtarma ekipleri 79 yolcuyu kurtarırken 2 yolcu hayatını kaybetti. Gemi kaptanı Aydın Topaç ise tutuklandı. Su yüzüne çıkarılması için 9 gündür çalışma yürüttüklerini söyleyen Akım Denizcilik sahibi Erol Zeybek, “Tekne 45 metreden yüzeye çıkartıldı. Hava balonlarıyla su üzerinde tutuyoruz ve teknede gözle görülür bir hasar ya da yakıt sızması yok. Tekne, karaya çıkartıldığında hasar miktarı belirlenecek” şeklinde konuştu. Deniz dibinden çıkartılan tekne enkazının limana yanaştırılmasına izin verilmediğini belirten Zeybek, bu sebeple çıkartılan enkazın yeniden suya batıralacağını kaydetti.

“Denizde tur atıyoruz”

Tekneyi limana götürüp suyunu boşaltmak istediklerini söyleyen Zeybek, buna izin verilmediğini ve enkazı limana yanaştıramadıkları için denizde tur attıklarını belirtti. Erol Zeybek, “Yetkili kurumlar enkazı limana götüremezsiniz diyor. Eğer izin çıkmazsa enkazı yeniden batıracağız” diye konuştu.

“Sahip çıkan yok, yeniden batıracağız”

Antalya Sahil Güvenlik Komutanlığı ile irtibat halinde olduklarını söyleyen Zeybek, “Herkes bizimle görüşüyor fakat çözüm sağlanmıyor. Bize enkazı çıkarttırdılar ama enkaza sahip çıkan yok. Biz bu enkazı daha fazla su yüzeyinde tutamayız. Ne yapacağımıza dair son görüşmeleri yapıyoruz. Çözüm bulunmazsa son çare olarak tekneyi kurtardığımız yere götürüp bırakacağız” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER