© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Yabancı Bayraklıda Çalışan Kaptan Dava Açacak

Yabancı bayrak taşıyan gemide çalışan bir kaptan daha gazetemize ulaşarak yıllarca sigortasız, güvencesiz ve risk altında çalıştığını belirterek dava açmaya hazırlandığını söyledi.

Yabancı bayrak taşıyan gemi, yat ve teknelerle ilgili haberleri yayınladığımız günden sonra sürekli konuyu daha da fazla gündeme getirmemiz gerektiği yönünde telefonlar, mailler aldık. Sektör içinden ve dışından pek çok kişi yabancı bayraklı gemi, yat ve teknelerin Türk bayrağına geçmesi gerektiğini savunarak, artık bundan dönülmesini istediler. Sektör içinden en çok gemi ve deniz personeli, konuyla ilgili dert yanarken sektör dışından olan okuyucularımızdan da ?Madem ki bu ülkedevergi zorunluluğu var ve bizler de vergi ödüyoruz. O zaman herkes bunu yerne getirmeli? gibi tepkiler aldık.

Bugün gazetemize ulaşan emektar bir kaptan da yıllarca türlü türlü mağduriyetler yaşadığını söyledi.

?Verdiğim emekleri düşündükçe üzülüyorum?

İstanbul?da yaşayan Kaptan F.Z. uzun yıllar Türk firmalara ait gemilerde çalıştığını, ama karşılıksız kalan emeklerinin sonuçlarıyla yüzleşince ne kadar büyük bir hata yaptığını anladığını söyledi. Kendisi ve ailesi sağlık problemleri yaşadığı zaman çok büyük sıkıntılar çektiklerini belirten Kaptan F.Z., ?Benim yaşadıklarımı anca sigortasız, güvencesiz çalışanlar bilir. Mağdur olmayan bunun ne demek olduğunu anlayamaz. İnsanlar ?kaptansın işte, iyi kazanıyorsun. Ne sıkıntın olacak ki?? diyor; ama işin iç yüzü öyle değil. Maddi anlamda sıkıntılar çektiğim zamanları biliyorum. O zamanlardan birinde büyük oğlum ciddi sağlık problemi geçirdi. Çok büyük masraflar yaptık, borçlandık ve çok sıkıntılı zamanlar geçirdik? diye konuştu.

Kaptan F.Z. yıllarca sigortasız çalıştığı ve kazancını da çeşitli nedenlerle harcamak zorunda olduğu için primlerini ödeyemediğini ifade ederek kendine bunları yaşatan firmalara dava açmaya hazırlandığını açıkladı.


İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER