UTİKAD Faaliyetleriyle Dış Basında Yer Buldu!
GÜNDEMTürk lojistik sektörünün sesi olarak sektörü ve üyelerini yurt içi ve dışında pek çok platformda temsil eden UTİKAD'ın faaliyetleri yabancı medyada yer bulmaya ve takdir edilmeye devam ediyor.
İşte UTIKAD ile ilgili yabancı basında yer alan haber;
Türkiye’nin 458 üyesi Uluslararası Yönlendirme ve Lojistik Hizmet Sağlayıcıları Birliği (UTIKAD), nakliye şirketi organizasyonu ile eşleşmeyen taşımacılıkta global liderliği üstlenmiştir.
“UTIKAD 2015 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne imza atmıştır.''
UTIKAD Başkanı Emre Eldener; “Bu angajman raporu, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin günlük faaliyetlerimizi önemli ölçüde şekillendirmektedir.'' dedi.
Eldener, “Birincil sivil toplum kuruluşu ve lojistik sektörüne 458 üyeli referans noktası olarak kar amacı gütmeyen UTIKAD, gelecek nesillere yaşamaya değer bir dünya bırakmanın önemini vurguluyor” dedi.
Türkiye'de ve Dünyada Bir İlk
UTİKAD, Türkiye'de "Yeşil Ofis" sertifikasına sahip ilk sivil toplum kuruluşudur.
İstanbul’da UTIKAD’ın ev sahipliği yaptığı FIATA Dünya Kongresi 2014’ün sloganı “Lojistikte Sürdürülebilir Büyüme” idi.
UTİKAD, kongre boyunca ana gündem maddesi olarak "sürdürülebilirliği" belirledi.
Bu çerçevede, Bureau Veritas işbirliğinde hazırlanan UTIKAD "Sürdürülebilir Lojistik Belgesi" dünyada türünün ilk örneği.
Bu girişimle UTIKAD, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından düzenlenen Beşinci Karbon Zirvesi'nde "Düşük Karbon Kahramanı" 2018 Ödülü ile tanındı.
Eldener şunları söyledi:
“Bir kurum olarak UTIKAD, çevreye karşı sorumluluğumuzun bilincindedir ve farkındalığımızın nesilden nesile aktarılması gerektiğinin farkındadır.
“Kara, deniz ve hava taşımacılığını“ en ekolojik ”ulaşım şekli olarak kabul edilen demiryolu ve kombine taşımacılığa entegre etme çabalarımıza devam ediyoruz.
İşyerinde Kadınlar
UTIKAD, İşyerinde Kadınlar İçin Eşitlik Belgesi ile tanınan ilk sivil toplum kuruluşu olduğu da belirtilmelidir.
Eldener, “Bu tanım 2017 yılında kabul edildi” dedi.
“2019'da ilerlemeye devam eden UTIKAD, kadın istihdamını vurgulamak, toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek ve lojistik sektöründe kadın çalışanlara karşı eşitliğe öncülük etmek için çabalarımızı arttırmak için sürekli çaba gösterecektir” dedi.
2018’de ayrı bir olayda dikkat çeken UTIKAD’a, geçen Kasım’daki Logitrans Konferansı ve TradeFair’in “kadın istihdamını artırma çabaları” nedeniyle “Jüri Özel Ödülü” verildi.
Neden şimdi büyük çaba?
Emre Eldener, “Küreselleşen dünyada,” “Yoksulluk, işsizlik, dışlanma, insan hakları ihlalleri gibi insan yaşamını tehdit eden risklere ve iç savaşlar ve terörizm gibi sosyal bütünlüğü tehdit eden sosyal risklere duyarsız olmak mümkün değil. Ek olarak, çevreye zarar vermeyen enerji kaynakları üretmek ve kullanmak, sağlıklı yiyecek üretmek ve küresel ölçekte eşit olarak paylaşılmasını sağlamak, sivil toplum kuruluşu olarak önemli gördüğümüz adımların başında geliyor.Bu noktada, UTIKAD, Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin küresel çözümler üretebilecek ortak bir güce sahip olduğuna inanıyor.” dedi.
Sırada ne var?
“Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni imzalayarak desteklediğimizi beyan ettiğimiz insan hakları, çevre, çalışma standartları ve yolsuzlukla mücadele konusundaki duyarlılığımızı koruyacağız.
“Aynı zamanda, Türkiye'de bu ilkeleri geniş üye ağımız aracılığıyla tanıtmak önceliğimizdir.
Emre Elder, “UTİKAD olarak, gelecekte bu ilkeleri sürdürmek ve geliştirmek için yapmamız gerekenleri yapacağız” dedi.
UTIKAD Hakkında:
1986 yılında kurulan Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD); Türk taşımacılık ve lojistik sektörünün en geniş kapsamlı sivil toplum kuruluşudur.
Türkiye'de ve uluslararası alanda kara, hava, deniz, demiryolu ve kombine taşımacılığın yanı sıra liman işletmeciliği, antrepo ve depo hizmetleri, hızlı kargo ve paket taşımacılığı, gümrük müşavirliği faaliyetlerinde bulunan ve lojistik hizmet üreten firmaları aynı çatı altında toplayan UTİKAD, Türk lojistik sektörünün sesi olarak sektörü ve üyelerini yurt içi ve dışında pek çok platformda temsil etmektedir.
UTİKAD sektörün ve üyelerinin uluslararası standartlarda ve sürdürülebilir gelişimine katkı sağlamaya yönelik çalışmalarının yanı sıra Türkiye'de lojistik kültürün yerleşmesi ve gelişimi için eğitim faaliyetlerini yürütmektedir.
UTIKAD ayrıca, lojistik sektörüne hizmet veren dünyadaki en büyük STK olan Uluslararası Nakliye Hizmetleri Federasyonu (FIATA) 'nın Türkiye Temsilciliği görevini de yürütmektedir.
UTIKAD Genel Müdürü Cavit Uğur’un Türkiye’de navlun nakliyatına ilişkin yeni düzenlemelerin 1 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe gireceği belirtiliyor.
“Düzenlemelerin amacı, taşıma şekline bağlı olarak farklı lisanslardan yeni bir rejime geçmek.''
1 Temmuz'dan itibaren, nakliye şirketlerinin 'karayolu, demiryolu, denizcilik, hava taşımacılığı ve kombine taşımacılıktaki operasyonları tek bir lisans taşıyacak ”dedi.
İlginizi Çekebilir