© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Üstün Cesaret Madalyası Hintli Kadın Kaptan Radhika Menon'a verildi

Uluslararası Denizcilik Örgütü Konseyi, 2016 yılı Denizde Üstün Cesaret Madalyasının ağır denizlerde tekneleri batan 7 balıkçıyı zor bir oprasyonla kurtaran ürün tankeri Sampurna Swarajya'nın kadın kaptanı Radhika Menon'a verdi

Kadın kaptan Radhika Menon’a cesaret madalyasını getiren olay 2015 yılının Haziran ayında Bengal Körfezinde yaşandı. Radhika Menon, 22 Haziran 2015 tarihinde Gopalpur kıyılarına yakın bölgede gemisinden 2,5 mil uzakta Durgamma adlı balıkçı teknesinin makine arızası sonrası sürüklenmekte olduğunu ve demirlerinin de koptuğunu tesbit etti. 8 metre yüksekliğindeki dalgalarda hemen yardıma koşan Kaptan Radhika, pilot çarmıhını ve can yeleklerini ayrıca emercensi şamadırasını hazır etti. Ağır denizlerde ve ölü dalgaların kurtarmayı zorlaştırdığı ortamda Kaptan Radika yaşları 15 ile 50 arasında değişen 7 balıkçıyı kurtararak gemisine almayı başardı.

Kaptan Radhika Menon’nun bu duyarlılığına  IMO da cevapsız kalmadı ve kaptanı IMO’nun en prestijli ödülü olan “Olaganüstü Cesaret Madalyası” ile ödüllendirildi . 21 Kasım’da  gerçekleşen ödül töreninde Kaptan Radgika Menon bu ödülü alan ilk kadın denizci oldu. Kaptan Rdhika Menon ayrıca Hindistan Ticaret Filosunun da ilk kadın kaptanı.

Menon ödül sonrası yaptığı açıklamada "Denizde zor durumda kalmış kişileri kurtarmak her denizcinin ve kaptanın görevi ve sorumluluğudur. Ben sadece bir denizcinin yapacağı şeyi yaptım. Ben sadece görevimi yaptım." dedi.


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER