© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Urla'ya Deniz Müzesi

Ege Üniversitesi ile Urla Belediyesi, Deniz Müzesi açılması konusunda birlikte çalışma yürütme kararı aldılar.

Ege Üniversitesi meslek yüksekokullarının aylık olağan toplantısı Urla'da gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ile bir araya gelen Rektör Prof.Dr. Candeğer Yılmaz Ege Üniversitesi'nin deniz müzesi için yeterli birikime sahip olduğunu söyledi. Prof.Dr. Yılmaz, Urla'da bulunan EÜ Su Ürünleri Fakültesi Urla Yerleşkesi ve EÜ Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu'nun da projeye büyük katkıda bulunacağını belirtti.

Ege Üniversitesi akademisyenlerinin yaptığı araştırmalar ile pek çok yeni canlı türünü sualtı literatürüne kattığını, ve Su Ürünleri Fakültesi'nin Deniz Müzesi'nde sergilenecek pek çok malzemeye sahip olduğunu söyleyen Yılmaz, "Biz müzeciliğe hareket katmayı planlıyoruz, müze hareketli bir yer olmalı. Müze denince akla bir şeylerin sürekli olarak sergilendiği yer geliyor. Biz bu yargıyı değiştirerek yeni çalışmalarla müzeyi sürekli olarak beslemeyi, hareketlendirmeyi istiyoruz. Faaliyete geçireceğimiz deniz müzesinin bölgeye önemli katkıları olacak. Umarım, projeyi çok hızlı bir biçimde harekete geçirebiliriz" dedi.

Koç'tan destek istenecek

Urla Belediyesi tesislerinde düzenlenen öğle yemeğinde Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz ile bir araya gelen Başkan Selçuk Karaosmanoğlu, " Çeşmealtı girişinde Ankara Üniversitesi'ne bağlı kazı alanında Aqua park açacağız. Bu yaz temellerini atacağız ve faaliyete geçmek için çalışmalarımızı hızlıca yürüteceğiz. Ege Üniversitesi'yle Aqua park karşısında bulunan alanda Deniz Müzesi inşa etmeyi planlıyoruz. Böylelikle bu konseptti tamamlamış olacağız. Bu konudaki çalışmalarımız değerli hocamın katkılarıyla devam ediyor. Umarım en kısa zamanda neticelerini alırız. Bu konuda İşadamı Mustafa Koç'tan da destek isteyeceğiz" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER