© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Ünlü Container Armatörünün Kepazeliği!

Ünü dünya denizlerinde isim yapmış ünlü konteyner firmamız inanılmaz bir kepazeliğe imza attı.

Türkiye'nin ünü dünya denizlerini aşmış bir konyetner taşımacılığı yapan armatör kuruluş Türkiye'den Libyaya ihraç edilen 7 konteyneri 60 gün limanında bekleterek inanlması güç bir kepezeliğe imza attı.

Bu kepazelik sözü bizim değil ihracat firmasının armatöre yazdığı mektupda yer alan ifadedir.

Türkiyeden Libya'ya mal ihraç eden firma temsilcileri gazetemizi arayarak, İhraç ettikleri malın Mersin'den bu büyük firmanın gemisine yüklendiğini ancak 2 aya yakın zamandır malın alıcısına teslim edilmediğini alıcının uyarısı üzerine öğrendiklerini ancak ihraç ettikleri mal hakkında bilgi edinmek için aradıkları bu ünlü! Büyük! firma yetkilileri ile bir temas kuramadıklarını anlattılar.

Bunun üzerine bu ünlü! büyük! firmayı arayan muhabirlerimiz Mersin'den yüklenen yükün İstanbul'da limanda beklediğini öğrendi. Hepsi 7 adet konyteynerdan ibaret olan ihraç yükünün Mersin'den yüklendikten sonra, İstanbul'a aktarma için gemiden limana indirildiğini ve burada yeni bir gemi için bekletildiği tespit etti.

Bu arada muhabirlerimiz Mersin'den Libya için yükü alan geminin yükü istanbul'da indirdikten sonra, ihraç malının teslim edilmesi gerektiği tarihte de Rusya'da olduğunu marin traffic'den buldu.

Muhabirlerimizin olayı takip etmesi üzerine telaşa kapılan  bu ünlü! büyük! firmanın bazı yetkilileri gazetemizi arayarak bu işin ticari bir iş olduğunu ifade ederek aradan çekilmemizi istediler.

Bahse konu olan ihraç yükü geçtiğimiz gün zorla da olsa Libya'ya gönderilmek üzere tekrar bir gemiye yüklenerek yola çıktı. Bu arada muhabirlerimizin edindiği bilgiye göre aktarma limanında konşimento değişikliği yapıldı. Yani satıcı / ihracatçı firmanın elindeki konşimento başka, alıcının elindeki başka hale getirildi.

Bu olay gösteriyorki bu büyük! ünlü! firmada bu gibi işler olağan durumdur.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER