© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Türkiye'nin En Büyük Yarış Yelkenlisi İstanbul'da

"Maxi Sailing" klasmanındaki en büyük yarış yelkenlisi özelliğini taşıyan "Black Betty" Pendik Marın Turk'e geldi.

Teknenin sahibi yelkenci Duran İzgi, 16 Mayıs'ta İngiltere'nin Gosport Limanı'ndan denize açıldıklarını, daha sonra,İspanya, Portekiz, Fas, İtalya, Yunanistan ve Çanakkale Boğazı'ndan geçerek İstanbul'a ulaştıklarını söyledi.

Okyanus yarışlarına katılabilecek hızlı bir yarış teknesine sahip olmayı hayal ettiğini söyleyen İzgi, "Türkiye'de bu standartlarda bir tekne olmadığı için, bu tekneyle birlikte ülkemizdeki diğer yelkenciler de deneyim kazanarak mavi yol yarışlarına katılma şansı bulabilecekler" dedi.

2005-2006 sezonunda 16 etaptan 11'ini birincilikle bitirip şampiyon olduğunu, aynı zamanda dünya hız rekorunu elde ettiğini dile getiren İzgi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tekne 24 saat içinde 562,96 deniz mili kat ederek saatte ortalama 23,5 knotluk hız sağlayan dünyanın sayılı yarış yelkenlileri arasında yer alıyor. Black Betty, 31,5 metre direk yüksekliğine, 700 metrekare yelkene ve 21,5 metre boya sahip.

Okyanus yarışlarına katılabilmek için en ileri teknoloji ürünü yapım malzemeleri, yelken ve elektronik donanımı ile üretilen Black Betty, uzun etaplı yarışlarda en az 12 kişilik ekiple yol alıyor. Teknede, 1 mutfak, 1 tuvalet, 10 portatif hamak türü yatak, deniz ortasında aküleri şarj etmek için 1 adet jeneratör ve deniz suyunu arıtarak tatılı suya çeviren sitem var.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER