© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Türkiye'nin de katıldığı Dynamic Manta-17 Tatbikatı devam ediyor

Türkiye, NATO Deniz Komutanlığınca İtalya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Dynamic Manta-17 Tatbikatı'na bir denizaltı, iki karakol uçağı ve bir fırkateynle katılıyor

Deniz Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamada, her yıl NATO Deniz Komutanlığınca düzenlenen ve dünyanın önemli deniz tatbikatlarından Dynamic Manta-17'nin İtalya'nın ev sahipliğinde Orta Akdeniz'de sürdüğü bildirildi. 
Açıklamada, Türkiye'nin 24 Mart'a kadar sürecek tatbikata TCG I. İNÖNÜ denizaltısı, iki P-235 deniz karakol uçağı, TCG GİRESUN fırkateyni ile NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 kapsamında iştirak ettiği vurgulandı.
NATO'nun fiili olarak icra ettiği en büyük çaplı denizaltı ve denizaltı savunma harbi tatbikatlarından Dynamic Manta-17, katılımcı ülkelere denizaltı tehdidine karşı ileri seviyede koordineli hava/su üstü ve denizaltı iş birliği ile eğitim imkanı sağlamayı amaçlıyor.
Tatbikata ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya, Kanada, Norveç, Türkiye, Yunanistan ve NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 unsurları katılıyor.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER