© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Türkiye evsahipliğinde muhteşem organizasyon

IMO üyesi 172 ülkenin üst düzey temsilcisinin katıldığı bu dev organizasyon dünyanın farklı ülkelerindeki tüm denizcilik camiasını bir araya getirdi

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Dünya Denizcilik Günü (WMD) yan etkinliğine, İstanbul ev sahipliği yaptı. IMO üyesi 172 ülkenin üst düzey temsilcisinin katıldığı bu dev organizasyon dünyanın farklı ülkelerindeki tüm denizcilik camiasını bir araya getirdi. Yapılan etkinliğe Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreteri Kitack Lim ile birlikte Uluslararası Denizcilik Örgütü üyesi 172 üye ülkenin üst düzey temsilcileri katıldı. Sempozyum boyunca alanında uzman yerli ve yabancı konukların katılımıyla oturumlar düzenledi.

Haliç Kongre Merkezinde 4-6 Kasım tarihlerindeki yan etkinlikte Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı  Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli’nin organizatörlüğünde gerçekleşti. Etkinlikte tüm katılımcılar Türk misafirperverliğini de yakından  gördüler. Organizasyon boyunca tüm katılımcılara hediyeler verildi; zengin ikramlarda bulunuldu. Ayrıca tüm sektör temsilcilerinin kendi yaptıkları işlerini sergiledikleri standlar açıldı ve Yabancı katılımcılar aralarda standları gezerek Türk şirketlerini de yakından tanıdılar.Proğram sonrası, tüm konuklara Miniatürk, İstanbul Deniz Müzesi ve Rahmi Koç Müzesi gezdirildi.
 

IMO sözleşmelerinin uygulama etkinliklerini arttırmak üzere her yıl bir üye ülkede Dünya Denizcilik Günü'nün Paralel Etkinlikleri düzenleniyor. Geçen yıl Japonya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte bayrağı devralan Türkiye, gelecek yılın ev sahipi olacak Panama’ya bayrağı devretti.

IMO'nun dünya denizciliğindeki rolü ile ilgili farkındalığın artırılması ve Türk denizciliğinin dünya çapında tanıtılması açısından önemli bir platform olma özelliği taşıyor.

HABER: YASİN AKCA / DENİZ TİCARET GAZETESİ
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER