© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Türkiye 3. Denizcilik Zirvesi Başladı

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Türkiye 3. Denizcilik Zirvesi Tersane İstanbul’da başladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2021 ve 2022 yıllarında düzenlenen zirvenin bu yıl üçüncüsü gerçekleştiriliyor. 

Denizcilik sektöründeki yerli ve yabancı paydaşları bürokrasi ile buluşturan zirveye iş dünyasından yerli ve yabancı konukların yanında, bakanlık bürokratları ve sivil toplum temsilcileri de katılıyor. 

Denizcilik sektöründen yoğun bir katılım gerçekleştiği zirvede açılış konuşmalarını sırasıyla; İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan, IMO Genel Sekreteri Arsenio Antonio Dominguez Velasco, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu gerçekleştirdi.

Sektör paydaşlarını bir araya getirecek olan zirve ile iş birliğini artırmayı, stratejik yönelimleri belirlemeyi ve sektörün sürdürülebilir büyümesini desteklemeyi hedeflediklerini bildiren Bakan Uraloğlu, zirvede ayrıca kıyı tesisi altyapıları, sera gazı azaltım tedbirleri ve finansmanı, Türk uluslararası gemi sicili ve denizcilikte lojistik performans gibi önemli konuların ele alınacağını söyledi. TdmÖzelHaberi

Gerçekleştirilecek olan zirve ile gelişen teknoloji ve inovasyonu tartışarak uluslararası ilişkileri de güçlendirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Uraloğlu, “Zirve ile Türkiye'nin denizcilik alanındaki liderliğini güçlendirmeyi ve sektörün sürdürülebilir bir şekilde büyümesini desteklemeyi amaçlıyoruz. Bu yıl zirvede kıyı tesisi altyapıları, sera gazı azaltım tedbirleri ve finansmanı, Türk uluslararası gemi sicili ve denizcilikte lojistik performans gibi önemli konuları ele alacağız. Zirvenin sektörün geleceğine dair önemli bir vizyon sunarak Türkiye'nin denizcilik alanındaki lider konumunu pekiştirmeye katkı sağlayacağını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tüm gün sürecek etkinlik boyunca Türkiye Yelken Federasyonu da Haliç'te sosyal medya üzerinden belirlenen vatandaşlara denizcilik eğitimi verecek. Toplantıda konuşan Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, "Dünyada yıllık navlun hacmi 380 milyar dolarken, biz burada 11 milyar dolarlık paya sahibiz. Gemilerden alınacak bazı harçlara muafiyet getirerek rekabet şansını artırmayı planlıyoruz" dedi.

 

  Gazetemiz muhabiri Turaj Saidova  ile yazarımız Birol Çetinkaya birlikte

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER