© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Türk vatandaşlarının tahliyesi başlıyor

Türkiye, Lübnan'dan tahliye operasyonu için ülkeye iki gemi göderecek. Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı. Tahliye için donanmanın ikiz gemileri TCG Bayraktar ile TCG Sancaktar görevlendirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’dan ayrılmak üzere başvuran vatandaşların deniz yoluyla tahliyesinin 9 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirileceğini duyurdu.Tahliye için donanmanın ikiz gemileri TCG Bayraktar ile TCG Sancaktar görevlendirildi.

İKİ GEMİNİN GÖREV ALMASI PLANLANIYOR

Bakanlığın 8 Ekim 2024 tarihli açıklamasına göre, Deniz Kuvvetlerine ait iki geminin bugün Beyrut’a doğru yola çıkması öngörülüyor. Gemilerin toplam kapasitesinin yaklaşık 2 bin kişi olduğu belirtildi. Tahliye işlemleriyle ilgili detaylar ise, Konsolosluk Çağrı Merkezi ile iletişime geçmiş olan vatandaşlara ayrıca bildirilecek.

İHTİYAÇLAR İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Gerekmesi halinde tahliye işlemlerinin, izleyen günlerde de devam edeceği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Lübnan’dan ayrılmak üzere başvuran vatandaşlarımızın deniz yoluyla tahliyesi yarın (9 Ekim) yapılacaktır. Bu çerçevede, Deniz Kuvvetlerimize ait iki gemimizin bugün Beyrut’a doğru yola çıkması öngörülmektedir. Gemilerimizin toplam kapasitesi yaklaşık 2 bin yolcudur. Tahliye işlemiyle ilgili detaylar bugüne kadar Konsolosluk Çağrı Merkezimizle temasa geçmiş olan vatandaşlarımızla ayrıca paylaşılacaktır.

Gerekmesi halinde tahliye işlemleri izleyen günlerde devam edecektir. Vatandaşlarımızın ülkemize varışlarında olabilecek ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hazırlıklar tamamlanmıştır. Tahliye için görevlendirilen gemilerimiz, ayrıca insani yardımlarımızı da Lübnan’a nakledeceklerdir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER