© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Türk Kaptana sekiz ay hapis

Şirketleri Çevre Suçlarını Kabul Ettikten Sonra 2 Milyon Dolarlık Para Cezasıyla Karşı Karşıya

Prive Overseas Marine LLC ve Prive Shipping Denizcilik Ticaret, komplo, Gemilerden Kirliliğin Önlenmesi Yasası'nı (APPS) bilerek ihlal etme ve adaleti engelleme suçlarını kabul etti. Suçlamalar, tankerleri PS  Dream'deki petrol kayıt defterini tahrif etmekten kaynaklanıyor .

Suçluluk ikrarları New Orleans federal mahkemesinde Baş ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Nannette Jolivette Brown huzurunda sunuldu. Mahkeme ikrar anlaşmasını onaylarsa, şirketler toplamda 2 milyon dolar para cezasına çarptırılacak ve dört yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırılacak.

Dava, 11 Ocak 2023'te bir mürettebat üyesinin yaptığı ve tankerden denize petrol pompalandığını gösteren bir videoyu Sahil Güvenlik ile paylaştığı bir rapordan kaynaklandı. Geminin iki hafta sonra New Orleans'a varması üzerine, muhbir ve başka bir mürettebat üyesi Sahil Güvenlik'e kanıt sağladı.

Şirketler, mürettebatın New Orleans'a yaptığı yolculuk sırasında gemilerden kaynaklanan petrol kirliliğini düzenleyen uluslararası MARPOL Ek I anlaşmasını ihlal ederek denize petrol bulaşmış atıklar döktüğü gerçeğini gizlemek için Sahil Güvenlik'e denetim sırasında sahte seyir kayıtları sunmuştu.

Adalet Bakanlığı Çevre ve Doğal Kaynaklar Dairesi'nden Başsavcı Yardımcısı Todd Kim, "Gemilerden kaynaklanan kasıtlı kirlilik, kayıtların kasıtlı olarak tahrif edilmesi ve adaletin engellenmesi, kanunun izin verdiği en ağır şekilde kovuşturulacak ciddi çevre suçlarıdır" dedi.

Önerilen 2 milyon dolarlık cezai yaptırım, Louisiana Doğu Bölgesi'ndeki deniz çevre projelerini finanse edecek 500.000 dolarlık toplum hizmeti ödemelerini içeriyor. Mahkumiyete yol açan delilleri sağlayan ihbarcılar da para cezasından 500.000 dolara kadar alabilir.

PS Dream'in Türk Kaptanı Kaptan Abdurrahman Korkmaz hakkında ayrı suçlamalar yapıldı   . Kaptan Korkmaz iki suçlamayla suçlandı: APPS'yi ihlal etmek ve Sahil Güvenlik'in gemiyi denetlemesini engellemek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER