© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Türk Kaptan ve Rumen mürettebatlı gemi kaçırıldı

Faslı işadamı Muhammed Oulahcen'e ait olan genel kargo gemisinin kaçırıldığı iddası yetkilileri harekete geçirdi

Faslı işadamı Muhammed Oulahcen'e ait olan genel kargo gemisi uluslararası suç karteli tarafından kaçırıldı ve Houthis isyancılarına, Yemen'e yasadışı silah nakliyesi ve kokain ticareti için kullanıldığı iddia edildi.
Mohammed Oulahcen, gemiyi Portekiz vatandaşı Jose adlı ortağı ile  2015 yılında Türkiye'de satın aldı. Geminin adı değiştirildi, Komor bayrağı altında tescil edildi ve Casablanca'ya doğru yola çıkmaya hazırlanıyordu ancak iddiaya göre Portekizli ortağın başka planları vardı. Ve geminin silah ve uyuşturucu kaçakçılığına karıştığı anlaşıldı. Muhammed Oulahcen Fas makamlarına başvurdu, olaya Türk makamları da  dahil oldu. Geminin kaçırıldığı ve Nijerya'ya götürüldüğü açıklandı. Fas kaynaklarına göre, söz konusu gemi Türk Kaptan ve Rumen mürettebatlı MERBEY'dir. Eski adı M/V Ömer bey 1. Gemi, en az Eylül 2016'dan beri Nijerya, Calabar'da demirde.
 
Geminin Özellikleri: IMO: 9075462 Name: MERBEY MMSI: 620090000 Vessel Type: GENERAL CARGO Gross Tonnage: 627 Summer DWT: 1178 t Build: 1994 Flag: COMOROS Home port: ISTANBUL  
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER