© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Türk Kaptan Batı Afrika'da Tutuklandı

Stena Oil tarafından işletilen Malta Bayraklı Düzgit Integrity ve Marshall Bayraklı Marida Melissa isimli gemiler, Batı Afrika'daki Sao Tome karasularında, akaryakıt kaçakçılığı yaptığı iddiası ile tutuklandı.

Batı Afrika açıklarında bir ada devleti Sao Tome Adası otoritesine bağlı Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, geçen hafta içinde, açık denizde yakıt sevkiyatı yapan dört gemiyi, ?Karasularında Yakıt Kaçakçılığı Yapıyor? iddiası ile limana çekmeye çalıştığı bu gemilerden ikisinin ?Uluslararası Sularda Olduklarını ? belirterek kabul etmediklerini ancak, Malta Bayraklı Düzgit Integrity ve Marshall Bayraklı Marida Melissa isimli gemilerin Sao Tome Sahil Güvenlik Ekiplerinin talimatına uyarak liman yanaştıkları öğrenildi.

5 milyon Euro ceza

Limana yanaşan iki gemiye, Sao Tome otoritesi tarafından kaçakçılık suçlaması yapılarak, biri Türk, iki gemi kaptanını tutuklayarak mahkemeye çıkardığı ve gemilerin işletmeciliğini yapan Stena Oil firmasına ise 5 milyon Euro ceza kesildiği öğrenildi.

Stena Oil tarafından işletilen Düzgit Grup'a ait Malta Bayraklı Düzgit Intergrity isimli gemide bulunan 13'ü Türk, 2'si Azeri, 1'i Gürcü kökenli olmak üzere, 16 gemi personeli Sao Tome Limanı'nda demirli bulunan gemide beklediği kaydedildi.

Türk kaptan görülen mahkeme sonucunda 3 yıl hapse mahkum edildi.

www.denizticaretgazetesi.org

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER