© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Türk Gemici Casuslukla Suçlanıyor

Türk gemici casuslukla suçlanıyor.

Yunanistan'da Türk gemisinin baş çarkçısı olan Cengiz Uygur, limanda fotoğraf çektirdiği için gözaltına alındı. Casuslukla suçlanan gemicinin, hakim karşısına çıkarılacağı bilgilerine ulaşıldı.

Son günlerde Türk - Yunan gerginlikleri Kardak Adaları'nda başlarken, Yunanistan'da bir Türk denizcisinin vurulması yeni bir suç oluşturdu. 84 metre uzunluğundaki kargo gemisinin başında Cengiz Uygur bulunuyor. Yükünü boşaltmak için  Elefsis Limanı'na giren Türk Bayraklı M/V Makbule Ana'nın başında bulunan Uygur, fotoğraf çektirdiği için gözaltına alındı. 

İzmir'den 3600 ton haddelenmiş levha alan ve Atina'ın kuzeyinde Elefsis Limanı'na götüren Boğaziçi Deniz Ticaret Odası'nın M/V Makbule Ana Müdürü Cengiz Uygur, köprüden (Kaptan Köşkünden) limana bakmaya başladı. Bu arada cep telefonuyla limanın fotoğrafını çeken Cengiz Uygur, Yunan pilotunun gemiyi limana kapattığını söyledi. 

Ticari bir liman olmasına rağmen, şefin görüntüsüne büyük tepkiler veren Yunan kaptanı, fotoğrafların silinmesini istedi. Bunun üzerine Uygur, fotoğrafları pilotun kaptanı ile birlikte yapıldı. Rehber kaptanın uyarısına katılan liman polisi, muhtar yardımcısı Uygur'u gözaltına aldı. Emekli astsubayın gemi üzerinde bir Türk temsilcisi olarak görüldüğünü ve Deniz Kuvvetleri'nden emekliye ayrılan küçük subayın Uygur vasıtasıyla komuta edeceği iddia edildi.

Mahkemeye sevk edilen Uygur için Boğaziçi'nden avukat ve tercüman, Yunanistan'a gitti. Yunanistan'daki Türk Büyükelçiliği'nin tercüman ve avukat tarafından görüldüğü ve Dışişleri Bakanlığı'na haberdar edildiği öğrenildi. Uygur'un iki gün içinde Pire'de mahkemeye çıkarılacağı vurgulandı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER