© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Türk bayrağına geçiş için bilgilendirme toplantısı yapıldı

Yabancı bayraklı teknelerin Türk Bayrağına geçmesi ile ilgili mevzuat değişikliği konusunda, tekne sahiplerinin bilgilendirilmesi amacıyla Samsun Yelken Kulüpte Samsun Liman Başkanı Müh. Aydın Ünal'ın da katılımı ile bir toplantı yapıldı

Yabancı bayraklı teknelerin Türk Bayrağına geçmesi ile ilgili mevzuat değişikliği konusunda, tekne sahiplerinin bilgilendirilmesi amacıyla Samsun Yelken Kulüpte Samsun Liman Başkanı Müh. Aydın Ünal'ın da katılımı ile bir toplantı yapıldı.
Resmi Gazetenin 27.01.2017 tarihli ve 29961 sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren 6770 Sayılı Kanun ile, yabancı bayrak taşıyan teknelerin, Türk Bayrağına geçmesi teşvik edilerek, bu durumdaki yat, kotra ve gezinti gemileri için bir çok avantajlar getirildi.

Bu amaçla, Samsun Liman  Başkanlığınca, Samsun Yelken Kulübünde bir toplantı tertip edilmiş ve yabancı bayrak taşıyan tekne sahiplerine, Kanun ve Tebliğ'in uygulanması konusunda açıklayıcı bilgiler verildi.
Samsun Liman Başkanı Aydın Ünal tarafından verilen brifingde, teknelerin Türk bayrağına geçişi ile ilgili prosedür ve istenecek belgeler Samsun'lu tekne sahiplerine bildirildi.
Toplantı sonunda, Liman Başkanı Aydın Ünal tarafından, katılımcılara, Bakanlıklarının hazırlamış olduğu broşürler ile Türk Bayrağı takdim edildi. Önemli vergi avantajları nedeniyle, öncelikle Türk sahipli, pek çok yabancı bayraklı teknenin Türk bayrağına geçmesi bekleniyor.  
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER