© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Türk Akımı İnşaatı Başladı İddiası

Türk Akımı inşaatı başladı iddiası.

Rusya'nın enerji devi Gazprom'un Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller, Avrupalı tüketicilere 2019 yılının sonuna kadar Türk Akımı üzerinden doğalgaz alacakları vaadinde bulundu.

Rusya’nın enerji devi Gazprom’un Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller, Türk Akımı boru hattının inşaatı başladığını bildirdi.
 
Gazprom’dan yapılan açıklamaya göre Aleksey Miller, “Bugün, Türk Akımı projesinin hayata geçirilmesinin uygulama aşamasına, deniz kısmı için boru hattı inşaatına geçtik. Proje plana göre gerçekleştiriliyor ve 2019 yılının sonuna doğru Türk ve Avrupalı tüketicilerimiz Rus doğalgazın ithalatı için yeni güvenli rotaya sahip olacak” diye kaydetti.
 
İnşaatın AllSeas şirketine ait Audacia adlı gemiyle yürütüldüğü ifade edilen açıklamada, Karadeniz’in daha derin kısımlarında ise boru hattı inşaatının Pioneering Spirit adlı gemiyle yürütüleceği bildirildi.

Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin iki hattan oluşacağı ve toplam 31,5 milyar metreküp kapasiteye sahip olacağı ifade ediliyor. Hatlardan birinin Türkiye'ye uzanarak Türkiye'nin ihtiyaçları için kullanılması, diğer hattın ise Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıması öngörülüyor.
 
Projenin deniz kısmının yaklaşık 920 kilometre, karadan geçe kısmın yaklaşık 200 kilometreye uzanacağı belirtiliyor. İki boru hattının da 30 Aralık 2019 tarihine kadar devreye sokulması planlanıyor.
 
Anlaşmanın hayata geçirilmesinden Rusya tarafından Gazprom, Türkiye tarafından BOTAŞ sorumlu.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER