© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Turizmin saklı cenneti: Mersin

Tarihi dokularıyla dikkati çeken "Akdeniz'in İncisi" Mersin'in, 321 kilometrelik sahilindeki koylarda seyri doyulmaz görüntüler oluşuyor.

Tarihi dokularıyla dikkati çeken "Akdeniz'in incisi" Mersin, el değmemiş tarihi yapılarıyla tatilcileri adeta tarihi bir yolculuğa çıkartıyor.
, "Akdeniz'in incisi" yakıştırması alan doğu Akdeniz'in en önemli tatil merkezlerinden Mersin, tatil sezonunun açılmasıyla deniz ve tarihi dokuyu bir arada görmek isteyenlerin uğrak mekanları arasında yer almaya başladı.
Kentin en doğu kısmında bulunan Tarsus, ''Danyal Peygamber türbesi'' ve ''7 uyurlar'' olarak bilinen Eshab-ı Kehf Mağarasıyla Müslüman aleminin ilgisini çekerken, Saint Paul Kuyu ve Evi ile Hristiyan cemaatinin ilgi odağı halinde. 
Tarsus'taki tarihi gezintisini bitiren tatilciler, kent merkezine geldiğinde Soloi Pompeiopolis antik kentindeki sütunlarla karşılaşıyor. Batıya doğru gittikçe tarihi mekanların da arttığı kentte, ünü Türkiye'nin dört bir yanını saran Silifke ilçesindeki Cennet Çöküğü ve Cehennem Çukuru'nu görebiliyor.
Yörede bir de ''Astım-Dilek'' mağarası yer alıyor. Bu ilçenin sahili boyunca onlarca tatil beldesi yer alıyor, ancak Susanoğlu beldesi, temiz denizi ve ince kum yapısıyla dikkati çekiyor. Halk plajının da bulunduğu bu beldede gönül rahatlığıyla denize girilebilir. Silifke'den çıkılıp 27 kilometrelik bir yolculukla Erdemli ilçesinin gözde tatil beldesi Kızkalesi'ne ulaşılıyor. Kızkalesi beldesi sahilinin 200 metre açığında küçük adacık üzerinde, Kızkalesi bulunuyor. Erdemli ilçesinde Kızkalesi'nin ardından Uzuncaburç beldesindeki Zeus Tapınağı, Ayaş beldesindeki Elausa Tapınağı ve amfitiyatro ve Alahan Manastırı, görülmeye değer mekanlar arasında yer alıyor.
Taşucu beldesinde ise mavi yengeç, yılan balığı ve lagos balığının tadına bakabilecek olan tatilciler, Anamur ilçesine ulaştığında ise el değmemiş tarihi yapılarla karşılaşabiliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER