© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Tuna'da dün 3 saat akıntı durdu.

Tuna nehrinde Karadenize doğru olan akıntısı durdu. Denizciler fark etti, ilgililer panikledi. İstanbul Boğazında da akıntı durur mu?

Dün saat 12 den 15.00 e kadar Tuna nehrinin Karadenize olan akıntısı bilinmeyen bir nedenden dolayı durdu. Olayı fark eden kaptanların durumu liman yetkililerine bildirmesiyle de Liman yetkilileri panik yaşadı.

Akıntının durması sırasında Tunada Galatide bulunan kaptan Ufuk Nazlının bildirdiğine göre olay şöyle anlattı.

Akındı saat 12 den itibaren bir kaç saatliğine durdu. Gemiler ilk kez ters durdu. Bu Tuna nehrinde bu güne kadar görülmüş ve yaşanmış bir durum değil. Olağanüstü durum olduğunu anladıktan sonra liman başkanliğına rapor ettik onlarda resmen panikledi.

Bu güne kadar akıntının şiddetinden gemiler genellikle çift demirde durur. Ama dün saat 12'den sonra durum birden anormalleşti. gemiler akıntı yönüne değil kanala 90 derece ile durmaya başladı. saat 16 dan sonra da durum yine normalleşmeye başlayarak akıntı yine başladı. Bu bu güne kadar görülmüş bir olay değil

Tunadaki akıntının  böyle bir kaç saatliğine durmasını şaşkınkınla karşılayan denizciler bu bi bakıma İstanbul boğazındaki akıntının durması gibi anormal olay değerlendirmesi yaptılar

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER