© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Titan denizaltı duruşmaları canlı

NDA tehdidi, yüklenicinin 'yüksek sesli patlama' olayından sonra güvenlik endişelerini dile getirmesini engelledi

OceanGate'in rakibi Triton Denizaltıları'nın kurucu ortağı Patrick Lahey, 2019'da denizaltıyı gördüğünde Titan'ın önceki cam kubbe tasarımıyla ilgili endişelerini Stockton Rush'a anlattı ve geminin sertifikalandırılmasının önemini vurguladı.

Rush, sınıflandırmayı "yenilikçiliğe engel" olarak adlandırdı, Lahey ABD Sahil Güvenlik panelistlerine söyledi. Sınıflandırma, derin deniz gemisi işletmek için bir gereklilik değildir, ancak müşterileri için birkaç denizaltı inşa eden Lahey, sınıflandırma olmadan asla bir tane satmayacağını söyledi.

Diğer tanıklar, denizaltının tasarımıyla ilgili endişelerini dile getirdiler; bunlar arasında, Titan'ın içine girmeyeceğini söyleyen eski bir OceanGate operasyonları ve mühendislik teknolojisi müteahhidi olan Antonella Wilby de vardı. Washington Üniversitesi'nin uygulamalı fizik laboratuvarından bir mühendis olan Dave Dyer, 2017'de geminin tasarımıyla ilgili endişeleri olduğunu söyledi.

Ancak eski OceanGate misyon uzmanı Fred Hagen, panelistlere Titanic enkazını yakından görmek için Titan denizaltısına binmenin "güvenli olmayacağını" söyledi .

"Heyecan verici bir macera olması gerekiyordu" dedi ve ekledi: "Gitmek isteyen herkes, bunun tehlikeli olmadığını düşünüyorsa hayal görüyor demektir."

Duruşmalara pazartesi günü TSİ 08.30'da devam edilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER