Tersanelerde güvenlik tedbirleri iyileşti
Gemi İnşa / Yan SanayiTersanelerde yaşanan iş kazalarının başlıca sebebi olarak alt yapı yetersizliği, taşeronlaşma, işçilerin yoğun çalışma saati, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin alınmasındaki eksiklikler gösterilmekte.
Sektöre yönelik yapılan denetim ve araştırma sonuçlarında birçok risk faktörünün yanı sıra çalışanların eğitim eksikliği ön plana çıkmakta. Çalışanların ve işverenlerin gemi inşa sektöründe tehlike ve riskleri öğrenerek güvenlik kültürü kavramını benimsemeleri gerekliliği açık.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu konuda gösterilen çabaların etkili olması ve arzu edilen sonuçlara mümkün olan en kısa sürede ulaşılması için sosyal taraflara yakın işbirliğinin önemine inanmakta. Bu doğrultuda çalışmalar, 2008-2009 yıllarında Bakanlık ile Gemi İnşa Sanayicileri Birliği ve Türkiye Liman Dok ve Gemi Sanayi İşçileri Sendikası işbirliği ile yürütüldü.
Sektörde iş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşturulması amacıyla asıl işveren ve alt işverenler öncelikli olmak üzere iş güvenliği uzmanları, mühendisler ve işçilerden oluşan toplam 18 bin kişiye eğitim verildi.
Eğitim faaliyetlerine paralel olarak Tuzla tersanelerinde çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla Bakanlıkça denetim, işyeri ortam ölçümleri ve analizleri yapıldı.
Ayrıca, çalışanlar işe uygun kişisel koruyucu ve donanımlarını kullanmaları konusunda bilgilendirlidi ve denetlendi.
rsanelerde güvenlik tedbirleri iyileşti Tersanelerde yaşanan iş kazalarının başlıca sebebi olarak alt yapı yetersizliği, taşeronlaşma, işçilerin yoğun çalışma saati, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin alınmasındaki eksiklikler gösterilmekte. Sektöre yönelik yapılan denetim ve araştırma sonuçlarında birçok risk faktörünün yanı sıra çalışanların eğitim eksikliği ön plana çıkmakta. Çalışanların ve işverenlerin gemi inşa sektöründe tehlike ve riskleri öğrenerek güvenlik kültürü kavramını benimsemeleri gerekliliği açık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu konuda gösterilen çabaların etkili olması ve arzu edilen sonuçlara mümkün olan en kısa sürede ulaşılması için sosyal taraflara yakın işbirliğinin önemine inanmakta. Bu doğrultuda çalışmalar, 2008-2009 yıllarında Bakanlık ile Gemi İnşa Sanayicileri Birliği ve Türkiye Liman Dok ve Gemi Sanayi İşçileri Sendikası işbirliği ile yürütüldü. Sektörde iş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşturulması amacıyla asıl işveren ve alt işverenler öncelikli olmak üzere iş güvenliği uzmanları, mühendisler ve işçilerden oluşan toplam 18 bin kişiye eğitim verildi. Eğitim faaliyetlerine paralel olarak Tuzla tersanelerinde çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla Bakanlıkça denetim, işyeri ortam ölçümleri ve analizleri yapıldı. Ayrıca, çalışanlar işe uygun kişisel koruyucu ve donanımlarını kullanmaları konusunda bilgilendirlidi ve denetlendi.
İlginizi Çekebilir