© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Tekne, yelken zengin işi değil

Türkiyede sadece zenginlerin teknesi olur düşüncesi tarihe karışıyor.

Üç tarafı denizlerle çevrili bir deniz ülkesi Türkiye ve içinden deniz geçen tek şehir İstanbul, yine dünyada denizde düzenlenen ilk Boat Show fuarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 

 
Marintürk İstanbul City Port-Pendikde Türkiyenin en seçkin tekne ve yat tasarımları ile dünyaya ihraç edilen en önemli mega yatların görücüye çıkacağı 30. Uluslar arası İstanbul Shop&Mıles Boat Show, ziyaretçilerin beğendikleri modelleri hemen su üstünde denemesine olanak veren ayrıcalıklı organizasyonu ile farklı bir konsepte imza atıyor. Bu yıl ki fuarın en önemli özelliği değeri 20  milyon Euronun üzerinde ki mega yatlarla birlikte herkesin satın alabileceği 15 bin TLden başlayan teknelerin de sergilenecek olması. 


NTSR Fuarcılık tarafından bu yıl 30. kez gerçekleştirilecek olan Uluslararası İstanbul Shop&Miles Boat Show 19-24 Ekim 2011 tarihleri arasında deniz üstünde düzenlenen tek fuar olma özelliği ile Marinturk İstanbul City Port- Pendik'te kapılarını açmaya hazırlanıyor. İçinden deniz geçen tek şehir olma özelliği ile yüzyıllardır tarihi, kültürel ve ticari buluşma noktası haline gelen İstanbulun deniz üstünde düzenlenen fuarı Uluslar arası İstanbul Shop&Miles Boat Show, 4metreden başlayıp 58 metreye uzanan 2012 model yüzlerce tekne, yat, süper yat ve mega yatı bir araya getiriyor. Bu yıl fuarın bir başka özelliği de deniz kültürünü anlatmak ve deniz tutkusunu geliştirmek amacıyla herkesin satın alabileceği fiyatı 15 Bin TLden başlayan motor, gezinti teknesi ve 25 bin TLden başlayan tekne, mini yatların de sergilenecek olması. İstanbul Shop&Miles Boat Show, fuarın sadece tekne, yat alabilecekler tarafından değil deniz kültürünü hisseden ve deniz tutkusu olan herkes tarafından ziyaret edilmesini amaçlıyor. 

 
Uluslar arası İstanbul Boatshow Ceosu Serkan Tığlıoğlu yaptığı açıklamada Tekne, Yelken keyfinin sadece zengin işi olmadığını belirtti. Tığlıoğlu, Türkiyede tekne, yelken denince lüx bir keyif algılanıyor, oysa gerçek bu değil. 15 bin TLye içinde oturma salonu, mutfağı, tuvalet-banyosu olan bir gezinti teknesi alabilir ve hafta sonları tüm yaz boyunca denize açılarak keyif yapabilirsiniz. Ya da 20 bin TLye 5 yıl taksitle kamaralı bir tekne alarak tüm hayatınızı deniz üzerinde geçirebilir, 50.000 dolara yatak odasından oturma odasına, çocuk odasından banyosuna daha geniş bir tekne alarak teknede yaşayabilirsiniz.dedi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER