© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Tekerlekli sandalye yardımıyla yüzen engelli balık

ABD'de bir akvaryum çalışanı, engelli bir japon balığına 'tekerlikli sandalye' tasarladı. Bu sandalye sayesinde sevimli balık tekrar hareket edebilir hale geldi

ABD’nin San Antonio kentindeki bir akvaryumda yaşayan engelli japon balığı için işler artık yolunda.
Yüzme kesesi hastalığına yakalandığı için denge sorunu olan ve bu yüzden akvaryumun dibinde çakılı kalan engelli balık için akvaryum çalışanı Derek, harika bir çözüm buldu.
 

Derek, sevimli japon balığı için basit ama etkili bir araç geliştirdi.  Havayolu hortumlarını balığın çevresine yerleştiren Derek, bu yapıyı desteklemek için, balığın alt kısmına 'tekerlekli sandalye' görevi gören bazı valfler ekledi. Derek, balığın yukarı çıkmasına yardımcı olması için de, sırt kısmına bir parça strafor bağladı.
 
Buzzfeed’e konuşan Derek, japon balıklarının, balık dünyasının pug köpekleri olduğunu belirtti. Derek, “Beslenme yöntemleri nedeniyle pug köpekleri eşşiz özelliklere sahiptir. Fakat bu aynı zamanda onlar için, japon balıklarında olduğu gibi, pek çok sağlık problemine yol açar” dedi.
 
Derek’in tasarladığı ‘tekerlekli sandalye’ balığın su yüzeyinde kalmasını sağlarken, sosyal medyada da paylaşım rekorları kırdı.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER