© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Suni Resifler Denize Bırakıldı

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, balık popülasyonunun artması için denize suni resifler atıldı.

 Mudanya Belediyesi'nin ve sponsorların desteğiyle hayata geçirilen "bizim denizimiz" adlı proje sayesinde Mudanya sahillerinde balıklar rahatça üreyecek. Eko sistemin korunması ve balıkçılığın geliştirilmesi için hazırlanan suni resifler denize törenle bırakıldı. Resiflerin ilk bölümü Mudanya Belediyesi karşısında belirlenen yerlere bir gemiyle atıldı.


Belediye Başkanı Aktürk, "Deniz, tarih ve yeşil alan yönünden zengin olan Mudanya'mızın rotasını turizme çevirdiğimizi belirtmek istiyorum. Bu yöndeki projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Bozulan tabii dengeyi onarıyoruz. Bugün denize bırakılan resifler balık türlerinin korunmasına ve dalış turizminin gelişmesine imkan sağlayacak" dedi.


300 adedi tamamlanan seriflerin tamamının 1200 adet olacağı, projenin maliyetinin 400 bin lirayı bulduğu öğrenildi.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, Mudanya'da güzel bir projeye imza atıldığını belirterek, "Gemlik Körfezi ve Mudanya sahillerinin canlanması ve balık türlerinin çoğalması açısandan önemli bir proje. Usulsüz şekilde avlanıp balık nesillerini yok eden baçlılarla da mücadele edilecek" diye konuştu.


Törene AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk ile çok sayıda davetli katıldı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER