© © 2024 Deniz Ticaret Gazetesi

Sülün Hamdi şimdi de eğitimci

Yarı kamu kurumunun yönetim kurulu başkanı bizden pay istiyor dedi. Ama o kurum adına eğitimcilik yapıyor.

Daha önce çalıştığı firmadan yolsuzluk yapığı için uzaklaştırılan Hamdi Uz'a yaptığı işlerden dolayı çalışma arkadaşları Sülün Hamdi adını takmış.

Sülün Hamdi diye anılan Hamdi Uz, ifade edildiğine göre, daha önce çalıştığı firmada, firma adına bazı yazılımlar yapacak ve firmaya teslim edecekti ancak, Hamdi Uz yazılımı ben yaptım bana ait diye üzerinde çalıştığı yazılımı firmasına teslim etmekten kaçındı.

Hamdi Uz'un çalıştığı firma, yarı kamu kuruluşu sayılan bir kurumla bazı eğitimler üzerine anlaştı. Hamdi Uz, bu kurumun başkanı eski arkadaşım benim yüzümden çalıştığım firmaya bu işi veriyor. Ama yaptığımız iş tutarı üzerinden de üçte bir pay istiyor bu payı vermezsek bize işvermezler diyerek, bu kurumla her yapılan işten elde edilen gelirin üçte birini firmadan alıyordu. Ne var ki bu kurumun başkanının kendi söylemine göre adına alınan bu paradan haberi yoktu. Bunun üzerine çalıştığı firma sülün Hamdi olarak nitlendirdikleri Hamdi Uz'un işine son verdi.

Aradan geçen yaklaşık bir yıl süreden sonra hayretle görüldü ki, sülün hamdi lakablı Hamdi Uz, bu kez tehlikeli mal ve kombine taşımacılık ile Fumigasyon ve Draft Sörvey eğitimcisi olarak, önce Akredite Gözetim Firmaları ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tehlikeli mal ve kombine taşımacılık genel müdürlüğünün birlikte düzenlediği eğitim seminerinde, daha sonra Mersin Deniz Ticaret Odasının düzenlediği seminerde en sonda Samsun'da ortaya çıktı.

Ama asıl hayret veren ise, Sülün hamdi lakablı Hamdi Uz'un bu seminerlere daha önce yönetim kurulu başkanı akadaşım, yaptığımız işten pay istiyor dediği yarı kamu kurumu adına katılması oldu.

Hamdi Uz hakkında konuşanlar ise, bu kişinin eğitimci sertifikasının olup olmadığı belli değil. Akredite Gözetim Firmaları ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tehlikeli mal ve kombine taşımacılık genel müdürlüğünün birlikte düzenlediği eğitim seminerinde ilk iki gün eğitimci olarak ders verdi, arkasından da eğitimci olabilmek için aynı kursa öğrenci olarak devam etti. Bu ne biçim iş anlayamadık dediler.

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER